David en Goliath hebben een lange weg te gaan

Onderstaand bericht is verouderd. Klik hier voor het laatste nieuws over David en Goliath


Bij Dierentehuis Kennemerland kwamen afgelopen week twee ernstig verwaarloosde honden binnen. Het gaat om een Duitse Herder en een Schapendoes die op aandringen van de dierenpolitie zijn afgestaan door de eigenaar. Vooral de herdershond is er zeer slecht aan toe. We doen ons uiterste best het vriendelijke duo er weer bovenop te helpen.
David en Goliath hebben een lange weg te gaan

David is er slecht aan toe

We hebben de honden bij binnenkomst David en Goliath genoemd. David, de Duitse Herder van 6 jaar oud, woog bij binnenkomst nog maar 28,4 kilo, terwijl hij zo’n 45 kilo zou moeten wegen. Verder heeft hij een waslijst aan klachten: smetplekken tussen zijn huidplooien, kale plekken (waarschijnlijk door een bacterie), stukken vervilte vacht, heupdysplasie, artrose in zijn rug, geen bespiering meer, een uitgedroogd oog en ontstoken voeten. De komende tijd krijgt hij intensieve, medische en liefdevolle zorg van onze medewerkers. Hij wordt gewassen met een speciale shampoo, krijgt gedoseerd speciale voeding, zalf voor zijn ogen, pijnstilling en alles wat nog meer nodig is.

David kwam bij ons binnen met een waslijst aan klachten.
Zo was David bij binnenkomst ruim 17 kilo te licht.
Ook heeft David kale plekken, smetplekken en was de vacht van zijn staart volledig vervilt.
We wassen David met een speciale shampoo zodat zijn huid en vacht kunnen herstellen.

Goliath zonder tanden en kiezen

Ook Goliath, de Schapendoes van ruim 11 jaar oud, heeft veel extra zorg nodig. Hij woog slechts 15 kilo en hoort tussen de 20 en 25 kilo te wegen. Zijn gebit is in zo’n slechte conditie, dat al zijn tanden en kiezen er op een later moment uitmoeten. Voorlopig kan dat niet, omdat Goliath te mager is om onder narcose te kunnen. Zonder gebit zal hij minder pijn hebben en zacht voer alsnog goed kunnen eten. Zijn gebit is helaas niet meer te redden.

Ook Goliath kwam veel te mager bij ons binnen. Hij had 5 tot 10 kilo zwaarder moeten zijn.
Het gebit van Goliath is niet meer te redden.
Ook Goliaths vacht krijgt extra aandacht.

Vriendelijk duo

Zoals we vaker hebben meegemaakt bij verwaarloosde honden, is ook dit duo ontzettend vriendelijk. De komende tijd ontfermen onze medewerkers zich over hen en zullen ze nog niet ter adoptie worden gesteld. Als ze goed opknappen plaatsen we ze op www.ikzoekbaas.nl. Voor die tijd zullen wij updates delen over deze lieve reuen.