De Grote Sinterklaasfilm bereikt Gouden Film-status

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje heeft sinds het in première gaan op 6 oktober meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken

De Grote Sinterklaasfilm bereikt Gouden Film-status

Daarmee bereikt de film de status van Gouden Film. Hoofdrolspelers Robert ten Brink en Martien Meiland werden door regisseur Lucio Messercola verrast met een Gouden plak. Vanzelfsprekend is dit ook een groot compliment voor onze Freddie.

Want ook Freddie het konijn speelde de sterren van het doek. De Dierenbescherming is daardoor betrokken bij deze film. Samen zagen we kansen om via de Sinterklaasfilm een bijdrage te leveren aan bewustwording rond het houden van huisdieren.

Lucio Messercola zegt hierover: "We hebben dat op een heel natuurlijke manier in het verhaal verwerkt. Een van de pieten komt met een konijn (Freddie) thuis. Hij heeft het meegenomen uit de etalage van een dierenwinkel in Spanje. Terwijl hij er gelukkig mee is, waarschuwen andere pieten hem: een konijn heb je niet voor even, maar voor zijn hele leven. En bij de zorg voor een dier komt nogal wat kijken.”

Gezinnen met jonge kinderen bereiken

Afgelopen zomer werden meerdere konijnen- en knaagdierenopvangcentra van de Dierenbescherming overspoeld door afgestane en gedumpte konijnen. . We willen voorkomen dat deze taferelen zich volgend jaar herhalen. Met onze deelname aan de film en de subverhaallijn rond konijn Freddie willen we op een originele, ongedwongen manier met name gezinnen met jonge kinderen bereiken met onze boodschap. We hopen dat dit eraan bijdraagt dat mensen na het zien van de film alleen nog weloverwogen aan een huisdier beginnen.

Wie is Freddie het konijn?

'Freddie' heet in werkelijkheid Naira en woont samen met haar konijnenvriend Jinxy bij een medewerker van de Dierenbescherming. Naira is een Vlaamse reus van anderhalf jaar oud en ruim acht kilo zwaar. Ze is een stabiel en rustig konijn dat contact met mensen, aangehaald worden en zelfs een stukje autorijden geen probleem vindt. Vandaar dat we het wel aandurfden om Naira mee te laten doen aan de film. Uiteraard hebben we erop toegezien dat de opnamen geen stress veroorzaakten of dat Naira iets tegen haar zin hoefde te doen.