Ieder uur bijvoeren, heb ik met liefde gedaan

Ellis Haring - Gastgezin katten

Elke dag staan door het hele land duizenden Dierenbeschermers klaar om dieren in nood te redden, op te vangen en te beschermen. Om deze zorg te blijven geven, ben jij een onmisbare schakel. Want alleen met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen. #ikbendierenbeschermer

Ieder uur bijvoeren, heb ik met liefde gedaan

Ellis Haring

Gastgezin katten

"Op een zaterdagochtend was ik een beetje brak van een avondje wijn en daarom was ik niet gaan hardlopen. Ik aaide over de buik van de zwangere poes die ik toen opving en merkte ineens dat alles samentrok. Ik zat direct rechtop ‘dat zijn weeën!’. Ik had hiervoor al meerdere moederpoezen met kittens opgevangen, maar nooit eerder een bevalling meegemaakt. Leuk, maar ook eng. Ik nam de poes mee naar de ‘kattenkamer’, zodat ze daar lekker kon liggen en pakte een kopje koffie, want ja, het kan wel even duren. Toen ik terugliep met mijn kopje hingen er al twee achterpootjes uit, een stuitbevalling!

Er werden vier mooie kittens geboren en eentje die al in de baarmoeder was overleden. Eén van die kittens heette Pip en die vergeet ik nooit meer, we hadden een speciale band. Ik heb me ernstig zorgen om hem gemaakt omdat hij te snel afviel en daaronder leed. De dierenarts waarschuwde me dat hij misschien een paar dagen later geëuthanaseerd zou worden. Die zaterdag ben ik huilend met Pip naar de dierenarts gegaan. Hij had de laatste dagen nauwelijks bewogen en ik vreesde het ergste. Ik deed het reismandje open en Pip kwam vrolijk naar buiten gestapt, echt zo van ‘nou, wat is hier te beleven?’ De dierenarts was positief, maar ik moest hem wel ieder uur bijvoeren en dat heb ik met liefde gedaan. Hij is uiteindelijk na 10 weken met zijn zusje geadopteerd door een kennis van mij en ik krijg nog af en toe foto’s. Inmiddels heeft Pip een stoere katerkop. Als ik hem zie denk ik ‘ooo, die heb ik gewoon grootgebracht’."

“Ik had hiervoor al meerdere moederpoezen met kittens opgevangen, maar nooit eerder een bevalling meegemaakt.“

Ellis Haring
- Gastgezin katten


Update juli 2020

“Ik zat ’s avonds stomverbaasd met twee kittens en een moederkat in huis. Het ging zo snel! Ik zou dit jaar eigenlijk twee maanden op reis gaan. Ik wilde de tweede maand naar Schotland en de eerste maand kon ik maar niet bedenken waar ik naartoe wilde. Toen plots corona uitbrak dacht ik ‘aha, daarom kon ik niets verzinnen’. De reis ging dus niet door.

Moederpoes Klara met haar twee kittens Bram en Roosje.

Mijn nichtje vroeg mij of ik, nu ik niet ging reizen, toch weer een nestje kittens zou opvangen. Ik zei ‘nee, dat ga ik dit jaar niet doen, ik heb een nieuwe bank en wil nog wel reizen, ik zie het niet gebeuren.’ Al pratend werd ik toch weer enthousiast. Ik zei tegen mijn nichtje dat ik misschien wel een moederpoes met max. 2 kittens zou willen opvangen. Dat is makkelijk, dan kun je de kittens tegelijk oppakken. Ja, dat leek me wel wat.

De volgende dag belde Kim van Dierenbeschermingscentrum Amersfoort met de vraag of mijn reis zou doorgaan. Ik vond dat wel grappig, want had het daar de dag ervoor dus nog over gehad. Ik vroeg wat ze in de aanbieding had. ‘Een moederpoes met twee kittens van twee dagen oud’. Ze waren op straat gevonden, de moederkat was zeer sociaal, maar niet gechipt. Ze hadden gauw een huiselijk en rustig plekje nodig. Toen dacht ik ‘nou! Dat heeft gewoon zo moeten zijn.’ En een paar uur later waren ze bij mij!"