Februari: Visvrije recepten en Babs kan ademen

Er zit lente in de lucht! En dat terwijl we twee weken geleden nog op het ijs en tot onze knieën in de sneeuw konden staan. Gelukkig zijn er ook deze maand mooie berichten om met jullie te delen. Zo startte op NPO 3 het nieuwe EO-programma ‘Op de dierenambulance met…’, waarin 30 bekende influencers vrijwilligers helpen op de dierenambulance. Verkoopt Albert Heijn over twee jaar alléén nog maar kip met het
Februari: Visvrije recepten en Babs kan ademen

Ook kamer wil einde plezierjacht op haas en konijn!

Yes! De motie van Frank Futselaar (SP) en Frank Wassenberg (PvdD) over het schrappen van haas en konijn van de wildlijst is aangenomen door de Tweede Kamer! Met het aannemen van de motie is er aan het kabinet een belangrijk signaal afgegeven over hoe er met de wildlijst moet worden omgegaan. Daarmee groeit de druk om helemaal te stoppen met de plezierjacht. Naast deze motie liggen er 44.802 door jullie geschreven protestkaarten klaar. De aangenomen motie én de grote steun van het publiek geven hoop op een Nederland zonder plezierjacht. Lees hier meer over het aannemen van de motie.

Inspectiedienst LID redt in samenwerking met de dierenpolitie 61 honden uit vervuilde woning

Op woensdag 3 februari zijn 61! honden en 4 vogels uit een vervuilde woning in Twente gered. Bij een eerdere controle door de LID waren al hondjes aangetroffen waarvan de verzorging te wensen overliet. Er zijn toen maatregelingen opgelegd voor het verbeteren van de situatie. Tijdens de hercontrole bleek, dat deze echter niet verbeterd- maar danig verslechterd was. De hondjes hadden een vervuilde vacht, zaten in donkere ruimtes en de hele woning lag bezaaid met uitwerpselen en was doordrenkt van urine. Er bleken daarnaast 4 vogels in smerige kooien te zitten. Wegens de ernst van de situatie gaf de Officier van Justitie (gelukkig) toestemming om alle dieren in beslag te nemen. Lees hier meer over de geredde hondjes.

Over twee jaar alleen nog kip met het Beter Leven keurmerk van Albert Heijn

In 2023 verkoopt Albert Heijn alleen nog kip met minimaal één ster van het r van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Dat betekent vooral meer ruimte voor de kippen, maar ook een overdekte uitloop naar buiten. ''Geweldig nieuws'', reageert Co'tje Admiraal. ''De Dierenbescherming is enorm verguld met de aankondiging van Albert Heijn en de signaalfunctie die er hopelijk vanuit gaat''. Lees hier meer over de belofte van Albert Heijn.

Influencers redden dieren in 'Op de dierenambulance met...'.

Altijd al willen weten hoe werken op de dierenambulance eraan toe gaat? In het nieuwe EO-programma ‘Op de dierenambulance met…’, op NPO 3 rijden dertig bekende influencers een dag mee met twee vrijwilligers op de dierenambulance van de Dierenbescherming. Een ware rollercoaster vol spanning en emoties, die bij het publiek hopelijk voor meer bewustwording zorgt over wat de dierenambulance nou zoal doet. Hartstikke leuk én leerzaam! Lees hier meer over ‘Op de dierenambulance met…’.

Dierenbescherming stelt dieren centraal tijdens Tweede Kamer verkiezingen

Kies jij voor Varken Betsy, kat Daantje of de wilde eend tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart? Deze dieren staan symbool voor de diervriendelijke acties die volgens de Dierenbescherming direct opgepakt moeten worden na de verkiezingen. Varken Betsy strijdt voor een duurzamere en diervriendelijkere veehouderij, kat Daantje wil een landelijke chipplicht en de wilde eend eist een stop op de plezierjacht. Op: www.dierenbescherming.nl/verkiezingen kun je zien welke partij opkomt voor Betsy, Daantje en de wilde eend. Lees hier meer over Betsy, Daantje en de wilde eend.

Maartje Borst en Lisette Kreischer komen met visvrije recepten

Steeds meer mensen vinden het normaal om minder vlees te eten. Maar… hoe zit het dan met vis? Daarvan neemt de consumptie alleen maar toe. En dat terwijl er bijna geen rekening wordt gehouden met het welzijn van vissen. Maartje Borst en Lisette Kreischer, bekend van succesvolle kookboeken als Man.Eat.Plant. en Groente uit zee, schreven voor de Dierenbescherming 10 visvrije recepten! Lees hier meer over visvrije recepten.

Goed nieuws voor Babs!

De operatie aan het verhemelte van Babs is succesvol verlopen! Na afloop is ze een stuk minder benauwd.

Babs kwaliteit van leven is enorm verbeterd. Toch vinden veel mensen kortsnuitige honden grappig, lief en schattig. Het fenomeen ‘kortsnuitige hond’ is allesbehalve grappig. Het is ongezond en leidt tot dierenleed. Hondenneuzen zijn (net zoals jouw eigen neus) bedoelt om mee te kunnen ademen en ruiken. (Dúh) Voortaan kan Babs een relatief normaal leven leiden, maar wel nadat medisch ingegrepen is. Terwijl het vanzelfsprekend zou moeten zijn.

Positieve afsluiter: Gelukkig gaat dit lieve dier een zonnige toekomst tegemoet, en kan ze gaan ervaren hoe het is om gewoon hond te zijn. Mede dankzij jullie! Namens Babs, bedankt! Lees hier meer over Babs.