Willie werd twee keer gedumpt

"Is er iemand die mij wel wil?", moet Willie hebben gedacht toen hij voor de tweede keer werd gedumpt. Hij was erg onzeker en angstig bij binnenkomst in het asiel. Aan zijn ogen, lichaam en manier van bewegen kon je zien dat hij ook nog eens veel pijn had.

Willie werd twee keer gedumpt

Willie had geen positieve ervaringen met mensen. Zijn eerste eigenaar bond hem aan een boom en liet hem alleen achter. Net toen hij dacht nieuw geluk te hebben gevonden, werd hij door zijn tweede baasje zonder pardon uit de auto gezet. En dus kwam Willie in het asiel terecht. Hier wordt hij sindsdien liefdevol verzorgd, maar na zoveel narigheid verdient deze lobbes nu eindelijk eens een fijn plekje waar hij de rest van zijn leven mag blijven

Training en medicatie

Want Willie is niet zomaar een hond. Volgens zijn verzorgers is hij heel bijzonder. Bijna altijd vrolijk, alleen nog wel onzeker en bang. En dat begrijpen we. Hij heeft tenslotte veel moeten doorstaan. Om Willie sociaal te houden, wordt hij getraind en krijgt hij pijnstillers en speciaal voer voor zijn stijve gewrichten. Inmiddels voelt hij zich al veel beter. Maar Willie zit al veel te lang in het asiel, wachtend op een sprankje hoop en liefde. Op iemand die hem nu eindelijk wél de moeite waard vindt.

Willie krijgt training en gedragstherapie om hem sociaal te houden


Help asieldieren zoals Willie

Willie is een van de duizenden dieren in het asiel die extra zorg, training of gedragstherapie nodig hebben. Omdat ze werden gedumpt, mishandeld of slecht verzorgd en zodoende een medische aandoening of gedragsstoornis hebben ontwikkeld. De Dierenbescherming vangt deze dieren op en helpt ze, net zo lang als nodig is. We doen ons werk met veel liefde, maar kunnen het niet alleen. Met jouw steun kunnen we ook deze dieren een nieuwe kans bieden.

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk