Kittens krijgen opmerkelijke pleegmoeder

Afgelopen week was een ongewoon drukke week voor ons dierenasiel De Kuipershoek in Apeldoorn. Er werden maar liefst 17 hele jonge gevonden kittens binnengebracht. Daarvan waren de meeste ook nog eens te jong om het echt zonder moederpoes te redden. De leeftijd van de kittens varieert tussen de 1 en slechts 10 dagen oud.
Kittens krijgen opmerkelijke pleegmoeder

Opmerkelijk pleegmoeder

Gelukkig konden de kittens bij verschillende pleeggezinnen terecht, want ze kunnen nog niet zelfstandig in het asiel worden opgenomen. Bij één van de pleeggezinnen wachtte 5 kittens wel een heel warm en verrassende pleegmoeder. Daantje, de zwarte herder des huizes ontfermt zich namelijk met alle liefde over de kittens als ware het haar eigen kroost. Onlangs heeft ze zelf nog 7 pups ter wereld gebracht maar die kunnen inmiddels wel zonder moedermelk. Natuurlijk wordt er goed opgelet dat de kleintjes wel echt genoeg melk binnenkrijgen en krijgen ze ook extra flesjes indien nodig.

Pleegmoeder Daantje met het 5 kittens

17 kittens in één week!

Behalve de 5 kittens van pleegmoeder Daantje zijn de 12 andere kittens met spoed bij verschillende gastgezinnen ondergebracht omdat ook deze nog te jong waren om al in ons asiel de Kuipershoek te plaatsen. Drie grijze cyperse kittens van een dag oud werden in een tuin gevonden waar de moederpoes niet naar omkeek. Zij worden nu met de fles groot gebracht. Op een nabij gelegen camping werd een schuwe hoogzwangere poes gevangen, zij is inmiddels bevallen van 4 kittens. Moeder poes en kittens maken het naar omstandigheden goed hoewel de moeder haar kleintjes nog angstvallig bij zich houdt. Een andere poes, met haar 5 kittens van ongeveer 10 dagen oud, werd verscholen in een tuin aangetroffen. Ook deze kitten familie is bij een liefdevol gastgezin ondergebracht om daar in alle rust bij te komen.

Lieve pleegmoeder DaantjeDe katjes hebben een wel heel bijzondere pleegmoeder!

Voorkom dierenleed: laat je kat helpen!

En hoe schattig de beelden van pleegmoeder Daantje ook zijn, het blijft een buitengewoon trieste gebeurtenis dat deze 17 gevonden kittens maar ternauwernood aan de dood zijn ontsnapt. Jaarlijks krijgen wij in onze asielen duizenden gedumpte kittens binnen. Wij raden katteneigenaren daarom aan hun poes of kater te laten helpen. Sterilisatie van je poes of castratie van je kater helpt een hoop dierenleed voorkomen.

Tijd voor een wasbeurtDaantje de herder zorgt liefdevol voor de kittens.

Help ons redden

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat er in ons land hulp is voor deze dieren, maar feit is dat ze zonder mensen van de Dierenbescherming aan hun lot zouden worden overgelaten. Onze medewerkers en vrijwilligers staan dag en nacht klaar voor duizenden dieren zoals deze 17 kittens. Een intensieve, maar ook heel dankbare taak. Dit kunnen wij niet zonder jouw hulp! Help ons redden, steun de Dierenbescherming!