Maatregelen als gevolg van coronavirus

In het verlengde van de maatregelen die door de overheid zijn afgekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft ook de Dierenbescherming maatregelen genomen.

Maatregelen als gevolg van coronavirus

Ook nu er versoepelingen zijn doorgevoerd blijven een aantal maatregelen van kracht. Zo zijn onze locaties alleen op afspraak te bezoeken en vragen we je om bij gezondheidsklachten niet te komen of dit te door te geven als je een melding doet bij de dierenambulance. De zorg voor onze dieren gaat vanzelfsprekend gewoon door.

Maatregelen per locatie

Hieronder meer over de maatregelen bij onze dierenopvangcentra, de inzet van dierenambulances, trainingen van de hondenscholen en het werk van de inspectiedienst.

Dierenopvangcentra

Een bezoek aan een van onze dierenopvangcentra is alleen mogelijk op afspraak. Een spontaan bezoek is dus helaas niet mogelijk. Wil je een dier adopteren, dan kan dat uiteraard: kijk eerst op onze asieldierenwebsite ikzoekbaas.nl en bel of mail bij belangstelling met het dierenasiel om de mogelijkheden te bespreken.

Volg ook de Facebookpagina van het dierenasiel bij jou in de buurt voor de laatste lokale informatie.

Dierenambulance

Onze medewerkers bij de dierenambulances volgen de adviezen van het RIVM. We geven daarom geen hand en blijven op gepaste afstand. We vragen je begrip hiervoor. Heb je zelf verschijnselen (hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of koorts) of ben je ziek, geef dit dan alsjeblieft al aan bij het doen van de melding. Onze medewerkers komen dan bijvoorbeeld niet in huis.

Volg ook de Facebookpagina van dierenambulance bij jou in de buurt voor de laatste lokale informatie.

Dierenbuddy

De dierenhulp via Dierenbuddy loopt in alle gemeenten, waar we met Dierenbuddy actief zijn, door. Ook aanvragen voor nieuwe Dierenbuddyhulp worden ook in behandeling genomen. Dit uiteraard met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften zodat het welzijn voor zowel dier als mens gewaarborgd blijft. Onze vrijwilligers houden zich daarbij aan de adviezen van het RIVM en de aanvullende corona maatregelen van de Dierenbescherming.

Omdat Dierenbuddy voorziet in structurele hulp blijven vrijwilligers die milde verkoudheidsklachten (keelpijn, hoesten, neusverkoudheid of koorts) hebben in overeenstemming met de coronavoorschriften thuis. De Dierenbescherming zorgt in zo'n geval dat er een tijdelijke vervanger komt, zodat het dier van de cliënt nog steeds de juiste zorg krijgt.

Gehoorzame Huishond Scholen

Kijk bij de websites van de Gehoorzame Huishond voor de laatste stand van zaken.

Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID)

De LID gaat door met haar inspectiewerk. Zij volgen de omgangsadviezen van het RIVM. Ze vragen je begrip voor het feit dat de inspecteurs geen hand geven en op 1,5 meter afstand blijven. Meldingen van dieren in nood kun je blijven doorgeven bij meldpunt 144.

Voor actuele informatie over het nieuwe coronavirus (COVID-19) verwijzen we je naar de website van het RIVM.