Oktober: ideale baasjes en tevreden dieren

De maand oktober is alweer voorbij... De afgelopen maand stond veelal in het teken van dieren die een tweede kans kregen. Gedumpte dieren, zwervende dieren, dieren met verlatingsangst; gelukkig vonden we voor veel van deze dieren een perfecte match met een nieuwe baas en kunnen ze hun levens een stuk gelukkiger voortzetten. Daarnaast delen we mooi nieuws over de online open dag, het Beter Leven keurmerk en ons actieplatform en laten we zien wat onze dierenambulancemedewerkers zoal hebben uitgespookt.
Oktober: ideale baasjes en tevreden dieren

Open dag dit jaar virtueel

De jaarlijkse open dag van onze dierenopvangcentra en dierenambulances leek dit jaar vanwege corona in het water te vallen. Gelukkig is er op virtuele wijze ook van alles mogelijk! Op dierendag kon iedereen alsnog binnenkijken bij onze dierenasielen en -ambulances, workshops volgen en nog veel meer. En het goede nieuws is... je kunt de filmpjes nog steeds terugkijken! Een aanrader, want je krijgt een duidelijk beeld van wat onze medewerkers iedere dag doen en als je de workshops gemist hebt, kun je ze nog steeds volgen.

Pechvogels krijgen tweede kans

Goliaths nieuwe thuis
In oktober passeerden een aantal onvergetelijke dieren de revue. Goliath was een van onze hoofdrolspelers in de Help-ons-reddencampagne. Samen met David werd hij zwaar verwaarloosd uit een woning gehaald. Met David liep het helaas slecht af, maar gelukkig konden we deze maand laten zien dat Goliath wel goed terecht kwam. Hij is inmiddels op gewicht, kan weer normaal eten, heeft een mooie vacht en geniet nu samen met twee andere honden, volop van zijn hondenleventje. Lees meer.

Goliath is helemaal opgeknapt. Hij is op gewicht, heeft een mooie vacht en kan weer eten.

Barrie had zijn haren in de warrie
Konijn Barrie zwierf rond op de begraafplaats in Barendrecht. Onze medewerkers van het Knaagspoor zagen direct dat het om een tam konijn ging. Hij was gedumpt en zag er niet uit. Zijn vacht was grotendeels vervilt en voelde loodzwaar aan door de regen en rommel die erin was gaan zitten. Hij kon zijn kopje nauwelijks omhoog houden. Gelukkig heeft het 'make-overteam' van het Knaagspoor Barrie bevrijd van deze vreselijke vacht. Er kwam een zacht, lief konijntje onder vandaan dat bij een nieuwe baas een beter konijnenleven tegemoet gaat. Helaas is Barrie niet het enige konijn dat buiten wordt 'vrijgelaten'. Onze medewerkers leggen dan ook uit dat tamme konijnen in het wild geen schijn van kans maken. Lees meer.

Links zie je hoe Barrie bij ons binnenkwam (je herkent er bijna geen konijn meer in), in het midden zie je de vacht die onze medewerkers van hem verwijderden en rechts zie je hoe hij er nu uitziet.

Gedumpte American bully's maken veel los
Ook Bella en Patrona maakten veel los bij onze social-mediavolgers. Dit senioren duo werd in Schiedam aan een fietsenrek vastgeknoopt en achtergelaten. Er zat een handgeschreven briefje bij met hun namen en dat ze bij elkaar moesten blijven. Beide honden mankeerden van alles en werden direct onder handen genomen door de medewerkers van Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Onze medewerkers vielen als een blok voor dit zachtaardige stel. En zo ook hun nieuwe baasjes. Lees hier hoe het nu met Bella en Patrona gaat.

Bella en Patrona zijn dol op dutten en knuffelen. Bij hun nieuwe baasjes mogen ze in alle rust dutten en knuffelen.

Kitten Boaz redde het op het nippertje
Ook kitten Boaz viel deze maand op. Hij kwam zwervend bij Dierenopvangcentrum De Doornakker binnen en bleek een ernstige schimmelinfectie met zich mee te dragen, waardoor hij een tijd op de quarantaineafdeling moest verblijven. Het was geen leuke taak, maar een keuze hadden onze medewerkers niet: ze schoren Boaz kaal en deden hem regelmatig in bad. Boaz kon de stress niet aan, at niet meer en kwakkelde met zijn gezondheid. Het was nog maar de vraag of hij er bovenop ging komen. Onze medewerkers waren dan ook opgelucht dat hij van de een op andere dag plots begon te eten. Vanaf dat moment ging zijn gezondheid met grote stappen vooruit. Omdat Boaz duidelijk nog niet gesocialiseerd was, kwam hij bij een van onze gastgezinnen terecht waar hij opbloeide tot een ondeugende, gezellige kitten. En ja... ook voor Boaz vonden we uiteindelijk een perfect baasje! Lees zijn verhaal.

Boaz transformeerde van een hoopje ellende in een gezonde, vrolijke kitten.

Caius heeft beste baas van Nederland

Zoals je hierboven kunt lezen, komen wij gelukkig veel liefdevolle baasjes tegen die ervoor zorgen dat asieldieren hun leven onbezorgd kunnen oppakken. We zijn ontzettend blij met al deze baasjes. Onlangs vond ook de Beste Baas verkiezing van 2020 plaats. Dit is een initiatief van Stichting Animal Event en de Dierenbescherming. Kim, het baasje van hond Caius is uitgeroepen tot de beste baas van het jaar. Zij overtuigde de jury met onderstaand filmpje.


Kim en CaiusKim paste haar leven aan op Caius en dat vinden wij bewonderenswaardig.

Meer weten over de Beste Baas verkiezing en waar de jury precies op lette