Twee zwaar vervilte Shih Tzu's gevonden in Schiedam

Het was voor de medewerkers van ons Dierenopvangcentrum in Vlaardingen een déjà vu. Vorig jaar kwam de zwaar verwaarloosde hond Bob Marley bij hen binnen, die zijn naam te danken heeft aan zijn vervuilde dreadlocks. Deze week kwamen er twee look-alikes binnen: twee compleet vervilte Shih Tzu's. Samen met de dierenpolitie proberen we meer te weten te komen over dit duo. Ondertussen geven wij ze de zorg die ze dringend nodig hebben.
Twee zwaar vervilte Shih Tzu's gevonden in Schiedam

Bob Marley 2.0

Het gaat om een reu en een teef die door wandelaars werden ontdekt op een tas in het Beatrixpark te Schiedam. De honden zijn allebei duidelijk al maanden niet geborsteld of getrimd. Vooral bij het reutje is de kop haast niet te onderscheiden van de staart, maar ook het teefje kan wel een flinke trimbeurt gebruiken. Een dergelijk vervilte vacht is namelijk zeer pijnlijk voor honden. Een van de honden is gechipt, daardoor weten we dat het reutje zes jaar oud is, maar verdere informatie ontbreekt. De dierenpolitie is op zoek naar de eigenaar.

"We moesten letterlijk twee keer kijken toen deze twee zwaar vervilte Shih Tzu's bij ons binnenkwamen." - medewerkers Dierenopvangcentrum Vlaardingen.

Metamorfose

Baasje of geen baasje, dit duo had dringend hulp nodig. We hebben dan ook niet gewacht en zijn met ze aan de slag gegaan. Ze zijn onderzocht door de dierenarts. Behalve de vervilte vacht bleken hun nagels veel te lang en was er dringend gebitsverzorging nodig. Als eerste is de vacht aangepakt. Tijdens een pittige trimbeurt zijn de honden verlost van de pijnlijke en vreselijk stinkende klitten en te lange haren. Hun nagels zijn geknipt en daarna kregen ze een wel verdiende wasbeurt. Ze wisten niet hoe ze het hadden van opluchting. Moe maar blij zitten ze inmiddels bij te komen van hun avontuur.

Tijdens een pittige trimbeurt zijn de honden verlost van de pijnlijke en vreselijk stinkende klitten en te lange haren.
Hun nagels zijn geknipt en daarna kregen ze een wel verdiende wasbeurt.

Help ons redden

Medewerkers en vrijwilligers van onze dierenambulances en opvangcentra staan dag en nacht klaar om dieren zoals dit duo te redden. De zorg brengt hoge kosten met zich mee. Niet alleen voor vervoer, verblijf en voeding, maar bijvoorbeeld ook voor medische zorg en socialisatie. We kunnen dit niet doen zonder jouw hulp. Help ons redden, steun de Dierenbescherming!

Moe maar blij zitten ze inmiddels bij te komen van hun avontuur.