Zorg ook voor je huisdier(en)

Het zijn bijzondere tijden nu we allemaal de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus ervaren. Uiteraard hopen we dat het niet gebeurt, maar ook jij kunt ziek worden en ben je dan voldoende voorbereid om voor je huisdier(en) te kunnen blijven zorgen
Zorg ook voor je huisdier(en)
  • Heb je voldoende diervoeding in huis? (hamsteren hoeft niet, maar check even je voorraad)
  • Heb je voldoende medicatie voor je dier in huis? (overleg met je dierenarts over de mogelijkheden)
  • Mocht je huisdier ziek worden neem dan eerst telefonisch contact op met je dierenarts voor advies.
  • Maak, nu je nog gezond bent, afspraken met familie of vrienden over het eventueel overnemen van de zorg voor je dieren in het geval jij het door ziekte niet meer kunt en/of in het ziekenhuis opgenomen moet worden. Zijn die niet beschikbaar, onderzoek alternatieven zoals een regulier dierenpension.
  • Hou er rekening mee dat ook bij dierenopvangcentra en dierenambulancediensten maatregelen zijn genomen i.v.m. het coronavirus. Dit kan gevolgen hebben voor de serviceverlening. Controleer de website en sociale media van de organisaties bij jou in de buurt voor de laatste informatie.
  • Er is op dit moment geen bewijs dat gezelschapsdieren ziek kunnen worden van het nieuwe coronavirus. Heb je vragen hierover, raadpleeg dan de website van het RIVM voor deskundig advies.

Tot slot adviseren we je ook bij het bezoeken van een (dieren)winkel en/of een dierenarts je aan de omgangsadviezen van het RIVMte houden. Geen fysiek contact met andere mensen en houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Het is in ieders belang.