< Terug naar overzicht

Pup gedumpt met gebroken pootje

Lokaal

11 december 2018

Afgelopen weekend werd er door een voorbijganger een puppy in het riet bij de Maeterlinckweg in Rotterdam-Zuid gevonden. Het diertje bleek er slecht aan toe en is met de dierenambulance naar ons asiel gebracht.

De pup, een Amerikaanse Stafford terriër, die inmiddels de naam Trip heeft gekregen, is niet gechipt waardoor de eigenaar niet is te achterhalen. Het kleine hondje blijkt pas vier maanden oud te zijn, loopt slecht en is licht ondervoed. Trip heeft direct intensieve zorg nodig.

Op de röntgenfoto is de pijnlijke breuk in Trips pootje duidelijk te zien.

Schokkende ontdekking

Omdat Trip behoorlijk kreupel loopt, hebben we door de dierenarts foto's laten maken. Hieruit blijkt dat de kleine pup een oude breuk heeft in zijn poot. De breuk is zo oud dat het arme diertje er minstens een maand mee rond heeft moeten lopen zonder enige medische zorg.

Op de video, die wij ook op onze Facebook deelden, is duidelijk te zien hoe wankel Trip loopt.

Hoge operatiekosten

Omdat Trip nog zo jong is, gaan we op zoek naar een specialist die de poot goed kan zetten, zodat de poot behouden kan blijven. Doordat het bot al een beetje vergroeid is, wordt het een kostbare operatie. Als blijkt dat een operatie niet meer kan, dan moet het pootje geamputeerd worden. Dat is voor een jonge pup een zeer drastische ingreep, die we hopelijk kunnen voorkomen.

Voor Trip breken er spannende tijden aan want we zullen hem de komende maanden hoe dan ook intensief moeten verzorgen zodat hij straks gezond en hopelijk met vier pootjes naar een fijn gezin kan.

Help Trip redden!

De kosten van de behandeling voor Trip zullen snel oplopen en hij is nog niet eens geopereerd. Helaas is de eigenaar van Trip niet bekend en kunnen wij de kosten niet op hem/haar verhalen. Voor de verzorging van Trip, zijn wij afhankelijk van giften. Wil jij Trip helpen? Steun ons dan met een gift via het formulier op deze pagina.

Blijf op de hoogte

De komende periode houden we je op de hoogte van het herstel van Trip. Volg onze Facebookpagina voor al het laatste nieuws!