< Terug naar overzicht

Update: Trip loopt steeds beter

Lokaal

27 februari 2019

Het gaat steeds beter met pup Trip, maar hij heeft nog een lange weg te gaan. De Amerikaanse Stafford terriër Trip werd begin december gedumpt in Rotterdam-Zuid. Hij was nog maar vier maanden oud, had een complexe breuk in zijn achterpoot waarmee hij vermoedelijk al maanden rondliep en was licht ondervoed. Hij had direct intensieve zorg nodig en lag binnen no time op de operatietafel. Hoe gaat het nu 2,5 maand later met Trip?

Ingewikkelde breuk

Het was nog even spannend of Trip zijn poot kon houden. Het bot was al iets vergroeid en was naast de heup komen staan. Gelukkig kon orthopedisch chirurg Ronald een pootbesparende operatie uitvoeren. Hij moest het bot opnieuw zetten en een plaat met zeven pennen plaatsen om de poot in de juiste positie te krijgen. Zo’n ingrijpende operatie vraagt om wekenlang rust en maandenlang revalidatie en dat is voor een uitbundige pup niet eenvoudig.

Na de operatie moest Trip in een bench verblijven, omdat hij zo min mogelijk mocht bewegen. Een hele uitdaging voor zo'n jonge hond!

Gastgezin

Trip werd na zijn operatie bij een gastgezin geplaatst, omdat hij voortdurend in de gaten gehouden moet worden en intensieve zorg nodig heeft. Zo moet hij dagelijks fysiotherapeutische oefeningen doen en is het belangrijk dat hij –gezien zijn leeftijd- getraind en gesocialiseerd wordt.

Langzaam herstel

Trip zou graag de hele dag lekker rennen, springen en spelen, maar dat mag hij helaas nog niet. Hij mag niet los en moet met een grote boog om andere honden heenlopen. Dat maakt het socialiseren ingewikkeld. Hij was de afgelopen tijd angstig met wandelen en schrok van mensen, dieren en voertuigen. Gelukkig gaat dat nu een stuk beter. Het gastgezin traint intensief met Trip en dat is te merken. Vorige week bezocht onze pup de dierenarts. Het bot kraakt nog wel, maar Trip mag toch wat meer bewegen dan voorheen. Hij maakt wat langere wandelingen aan een langere lijn. Hoe dit de komende tijd uitpakt is nog onzeker. De ene keer loopt Trip ongelijk en de andere keer gaat het weer goed. Als het herstel stagneert, moet er een andere pin in zijn poot komen. Hopelijk is dit niet nodig.

Sinds een week hoeft Trip ook niet zo vaak meer in zijn bench.

Op en af

Het herstel van Trip verloopt –zoals verwacht- langzaam. Stapje voor stapje lijkt hij dichterbij een normaal leven te komen, maar hij is er nog niet. We zijn trots op hoe Trip zich door deze vervelende situatie heen sleept en we hopen dat hij zich over een paar maanden kan gedragen als een jonge hond.

Trip is al aardig gegroeid!

Bedankt!

Het mag duidelijk zijn dat dit zorgtraject (inclusief ingewikkelde operatie) de nodige kosten met zich meebrengt. We hebben een aantal gulle giften ontvangen en willen de gevers daarvoor hartelijk bedanken! Wil jij ook bijdragen aan Trips herstel? Dat kan via het donatieformulier op deze pagina.

We zijn hartstikke blij met de giften die we tot nu toe binnen hebben gekregen voor Trip. Het zorgtraject van Trip brengt namelijk behoorlijk wat kosten met zich mee. Bedankt!