< Terug naar overzicht

Update: Trip mag steeds meer bewegen

Lokaal

11 maart 2019

Trip, de pup met de gebroken poot die begin december werd gedumpt in Rotterdam-Zuid, werkt keihard aan zijn herstel. Dankzij het gastgezin dat hem intensief begeleidt, gaat Trip stapje voor stapje vooruit. En daar zijn we supertrots op! We vertellen je graag hoe het nu met hem gaat.

Hoe was het ook alweer?

Trip werd in Rotterdam gevonden met een complexe breuk in zijn poot. Hij was toen nog maar 4 maanden oud. Het bot van zijn poot was al iets vergroeid en naast de heup komen te staan, waardoor hij waarschijnlijk al langere tijd met deze breuk rondliep. Trip onderging een ingewikkelde operatie, waarbij een plaat met zeven pennen in zijn poot werd geplaatst. Een dergelijke operatie brengt een lang revalidatietraject met zich mee. Iets dat vreselijk is voor een jonge hond met veel energie. Hij mocht wekenlang zijn poot niet belasten.

Steeds grotere rondjes

Onlangs informeerden we jullie al over zijn revalidatietraject. Trip heeft grote stappen vooruit gezet, maar nog wel een lange weg te gaan. Het goede nieuws is, dat het steeds beter met hem gaat. Sinds ons vorige bericht kan hij iets langer wandelen. Zijn gastgezin wandelt om de twee à drie uur met hem, twee keer per dag mag hij wat grotere rondjes lopen. 

Trip mag steeds meer wandelen. (Foto: Marleen Verheul Fotografie)

Voorzichtig spelen

Spelen mocht Trip tot voor kort nog niet, omdat hij daarmee zijn poot teveel belastte. Dat is jammer, want spelen is goed voor pups. Niet alleen vanwege de energie die ze daarmee kwijtraken, maar ook vanwege het sociale contact met andere honden. Je merkt aan Trip dat hij dit sociale contact weinig heeft gehad aan het begin. Hij kan erg blaffen naar andere honden. Hij mag nu gelukkig af en toe voorzichtig spelen met honden die hij al kent. Het gastgezin wil hem de komende tijd rustig laten kennismaken met verschillende honden. Dat blijft een beetje spannend met zijn poot, maar is een hele vooruitgang.

Uitjes

Trip mocht de laatste tijd ook af en toe mee op visite bij mensen. Bij één van deze adresjes kwamen we erachter dat hij nog grote moeite heeft met gladde vloeren. Hij kan daar nog niet goed op lopen. Bij het gastgezin thuis loopt hij voornamelijk op het tapijt dat hem minder moeite kost.

Trip mocht ook mee naar een restaurant. Dat ging een stuk beter dan verwacht! Zolang hij geen andere honden zag, gedroeg hij zich voorbeeldig.

Bedankt voor jullie betrokkenheid!

We willen nogmaals iedereen bedanken voor alle liefdevolle reacties. Jullie betrokkenheid is hartverwarmend. Dit zorgtraject kost behoorlijk wat geld en we hebben ook een aantal prachtige donaties ontvangen. Super! Wil jij ook een bijdrage leveren aan Trips revalidatie? Dat kan via het donatieformulier op deze pagina.

Trip is inmiddels bijna 7 maanden oud. Wat ziet hij er goed uit hè! (Foto Marleen Verheul Fotografie)
We willen ook het gastgezin van harte bedanken voor het harde werken! Fantastisch!