Dierendag

Dierenbeschermers vonden het in 1929 hoog tijd dat er een dag kwam om stil te staan bij dierenwelzijn. Zij hebben destijds 4 oktober uitgeroepen tot Dierendag, omdat dit de sterfdag was van Franciscus van Assisi. Hij bekommerde zich om het lot van arme mensen en melaatsen, maar ook van natuur en dieren. In 1930 was het voor het eerst officieel Dierendag op 4 oktober.

Sindsdien halen veel mensen alles uit de kast om een waar feestje te vieren met hun huisdier(en). Ze krijgen een lekker kluifje, nieuwe speelgoed of kussen. Altijd leuk om je huisdier te verwennen nietwaar? En gelukkig horen we dan ook veel mensen zeggen dat het voor hun huisdier iedere dag dierendag is!

DierendagWas het maar elke dag dierendag!

Dieren die het moeilijker hebben

Maar dierendag is vooral bedoeld om dieren die het minder makkelijk hebben wat extra aandacht te geven. Met onze campagne 'Help ons redden' vragen wij dan ook altijd rondom dierendag aandacht voor dieren in nood. Dit jaar vertellen we het verhaal van de verwaarloosde pony's Amir, Josje en Kruimeltje die onze inspecteur via een tip van de dierenpolitie ontdekte in een smerige stal. En we vertellen het schrijnende verhaal van David en Goliath die uit een woning werden gehaald en die bij ons dierenasiel terecht kwamen waar onze dierverzorgers er alles aandeden het duo er bovenop te krijgen.

Goed doel Dierendag steun dierenOnze dierverzorger Christel zit naast hond David die zwaar verwaarloosd bij ons binnenkwam.
dierendag doneren goed doel dierenInspecteur Nadine brengt de voorheen verwaarloosde pony Josje een bezoekje en ziet dat het nu goed gaat.

Steun dieren in nood, juist op 4 oktober!

Wil jij op dierendag ook iets extra's doen voor de dieren? En juist voor die dieren die wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Help ons redden via het donatieformulier op deze pagina.