Dierendag 2018

Dierendagcampagne #helponsredden

Ieder jaar, rondom Werelddierendag, voert de Dierenbescherming campagne voor de dieren die geen dierendag kennen. Dit zijn de dieren die worden verwaarloosd, mishandeld of gedumpt. De medewerkers en vrijwilligers in opvangcentra, bij dierenambulances en de inspectiedienst helpen jaarlijks tienduizenden dieren in nood. Een pittige, maar ook dankbare klus. Ze doen het met liefde, maar kunnen dit niet alleen. Om dieren te kunnen blijven redden, hebben wij jouw hulp nodig! 


Dierendag in het dierenasiel

Op 4 oktober wordt tijdens Werelddierendag extra aandacht besteed aan dieren. Helaas geldt dat niet voor alle dieren. Bijvoorbeeld voor asieldieren die (nog) geen eigen thuis hebben. Hoe worden de asieldieren wakker op Dierendag? Bekijk onderstaande video!

Een nieuw thuis is het grootste cadeau

In bovenstaande video is te zien hoe de medewerkers van Dierenbeschermingscentrum Amersfoort de dieren in het asiel niet vergeten op Dierendag. Maar het grootste cadeau voor een asieldier is een nieuw thuis. Op de website ikzoekbaas.nl is te zien welke dieren op een nieuw baasje wachten. Ook houden veel van de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming rond Dierendag hun Open Dag, een uitgesproken gelegenheid om zelf kennis te maken met deze prachtige dieren. Wellicht vieren ook zij dan volgend jaar Dierendag in hun eigen thuis en worden ze verwend door hun eigen baasje.

Help ons redden

 Dierendag campagne Help ons redden

Wanneer is het Dierendag?

Dierendag valt altijd op 4 oktober. De allereerste dierendag vond plaats op 4 oktober 1930. Een jaar eerder was tijdens een internationaal congres van de Dierenbescherming die datum uitgeroepen tot Werelddierendag om aandacht te vragen voor het welzijn van dieren. De keus viel op 4 oktober vanwege de gedenkdag van Sint Franciscus van Assisi. Deze heilige staat bekend om zijn grote respect voor al het leven, maar dat van dieren in het bijzonder. Volgens de legende kon de heilige zelfs met dieren praten.

Dierendag - extra knuffelen met de kat

Collecte

De Dierenbescherming is voor haar inkomsten onder andere afhankelijk van de opbrengst van de jaarlijkse collecte. De collecteweek vindt plaats in de week van Werelddierendag. Duizenden collectanten gaan dan op pad om geld op te halen voor dieren in nood. 

Voor leerkrachten: dierendagles op digibord

Speciaal voor basisscholen heeft de Dierenbescherming met softwareontwikkelaar Gynzy de les "Van dieren kun je leren" ontwikkeld voor het digibord. Leuk én leerzaam voor in de klas!

Open Dag op Dierendag

Veel dierenopvangcentra houden open dagen op of rond Dierendag. Dé kans om eens achter de schermen te kijken bij het dierenasiel bij jou in de buurt!