Is de Auberginekaviaar van vorige week je goed bevallen? Hieronder vind je jouw tweede visvrije recept. Trots op het resultaat? Deel een foto of filmpje via social media met de hashtag #visvrijchallenge en daag je vrienden uit om mee te doen.
Non-Fishy Taco’s
In tropische landen wordt vis vaak met fruit gecombineerd. Deze non-fishy taco’s zijn hierop geïnspireerd. Jonge jackfruit heeft een mooie flaky textuur, wat het een perfect alternatief voor vis maakt. De combinatie met bloemkool, specerijen, mango, avocado en ingelegde uitjes levert een rijk palet aan heerlijke smaken op, en de kleuren van het gerecht spetteren van je bord af!
Voor ca. 4 personen.
Ingrediënten:
- 1 blik jonge jackfruit, afgespoeld en uitgelekt
- 1 bloemkool, verdeeld in zeer kleine roosjes
- 2 rode uien, gepeld
- 1 tl kerriepoeder
- grof zeezout en zwarte peper naar smaak
- 4 el olijfolie
- 4 el azijn
- 6 el vegan mayo
- 1-2 tl sriracha of sambal oelek
- 12 tacoschelpen
- 1 avocado, gepeld, ontpit en in plakjes gesneden
- 1 mango, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 bakje wakamé (zeewier) (visafdeling in supermarkt)
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200℃. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Knijp met de hand de jackfruit fijn. Ook de driehoekige hardere stukjes kun je wat fijner knijpen.
3. Meng de kleine bloemkoolroosjes erdoor.
4. Snijd 1 van de uien verticaal in partjes en doe ook over op de bakplaat.
5. Meng de groenten met het kerriepoeder, flink wat zout en peper en de olijfolie.
6. Rooster in ca. 25 minuten tot alles er gaar en mooi gekleurd uitziet.
Dressing en Taco's (de puntjes op de i):
1. Snijd de andere ui in dunne halve ringen. Strooi er wat zout op. Doe ze in een bakje of glas en giet er de azijn over. Laat dit zo lang mogelijk staan.
2. Meng de vegan mayo met de sriracha of sambal.
3. Verwarm de taco’s 1 minuut in de oven. Besmeer ze licht met de pittige mayo. Vul met de geroosterde groenten, en top ze af met wat avocado, mangoblokjes en een plukje zeewier.