Huisdiereigenaar vraagt om hulp

Als het welzijn van huisdieren in het geding is en de thuissituatie om verbetering vraagt, schieten onze coördinatoren preventie en eventueel onze dier-sociaal medewerkers te hulp. Vaak komen hulpvragen binnen via (sociale) hulpverleners.

Begeleid wonen met kat

We kregen een hulpvraag van een man die begeleid woonde. Hij maakte zich zorgen over zijn jonge kat, omdat hij de zorg voor zijn huisdier niet kon betalen. Kattengrit, inentingen en andere dierenartsafspraken kostten hem teveel geld. Hij was dol op z'n kat en wilde zeker weten dat hij goed terecht kwam. Het plaatselijke dierenasiel zat vol en hij wist nu niet wat hij met zijn kat moest doen.

Verdriet en vreugde

Wij hebben samen met zijn begeleider uitgezocht wat de beste oplossing was. De eigenaar was vreselijk verdrietig dat hij afstand moest doen van zijn huisdier en had naast praktische hulp ook emotionele ondersteuning nodig. Samen met onze dier-sociaal medewerker heeft hij zijn kat naar ons Dierenopvangcentrum Gouda gebracht, waar een betalingsregeling werd getroffen. De kat vond gelukkig al snel een nieuwe eigenaar en de vorige eigenaar hoefde zich geen zorgen meer te maken.

Dier in acute nood?

Is er een acute situatie of loop je tegen een strafbaar feit aan? Bel 144 en red een dier! Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.

  • Hulp nodig?

    Heb jij een soortgelijke hulpvraag of zoek je een (tijdelijke) oplossing voor jouw huisdieren? Neem contact op met de Dierenbescherming! Dan zoeken we samen naar een oplossing.