Nalaten: Huisdieren worden opgevangen

Mensen die ervoor kiezen om de Dierenbescherming op te nemen in hun testament, laten daarmee hun liefdevolle zorg voor dieren voortleven en dragen ook in de toekomst bij aan een beter dierenwelzijn.

Nalaten: Huisdieren worden opgevangen

Omdat de Dierenbescherming volledig afhankelijk is van giften en donaties, is elk bedrag, groot of klein, bijzonder welkom.

Adriaan (64) en Elsa (61) Gerritsen hebben de Dierenbescherming opgenomen in hun testament. Hun zeven katten zullen na hun overlijden worden opgevangen en herplaatst.

Adriaan: “We zijn beiden opgegroeid met dieren, dus die liefde zat er altijd vroeg in. Omdat we geen kinderen hebben, een bewuste keuze, beschouwen we onze katten een beetje als onze kindjes.” Elsa: “We overspoelen ze met liefde, maar krijgen er ook veel voor terug. En omdat we ons erg verantwoordelijk voor ze voelen, gaan we nooit lang van huis.” Adriaan: “Dat kan Elsa ook helemaal niet. Al na vier dagen vakantie mist ze de dieren zo erg, dat ze het liefst rechtsomkeert maakt.” Elsa: “Toen een paar jaar geleden een kat en konijn kort na elkaar overleden, hadden we daar veel verdriet van en besloten even geen huisdier meer te nemen.”

““Onze nalatenschap is nu goed geregeld, een geruststellende gedachte. Ook over het welzijn van onze dieren hoeven we ons geen zorgen meer te maken.”“

Adriaan en Elsa Gerritsen
-

Zeven asielkatten

Adriaan: “Maar dat hielden we niet lang vol. We brachten een bezoek aan een asiel en zagen een prachtig katje, Mickey, waar we verliefd op werden. We konden niet anders dan hem adopteren. Inmiddels hebben we zeven katten, allemaal uit het asiel of spontaan aan komen wandelen.” Adriaan: “Een paar jaar geleden lazen we een artikel over nalaten, waarin stond dat de Dierenbescherming na iemands overlijden de zorg voor de dieren kan overnemen. We hadden al een testament, maar omdat wij onze familie niet willen opzadelen met de katten, sprak ons dat erg aan.” Elsa: “Na een paar fijne gesprekken met relatiebeheerder Jana van Muijden hebben we laten vastleggen dat de Dierenbescherming na ons overlijden de katten vanuit het asiel zal herplaatsen. Aanvankelijk wilden we ze niet van elkaar scheiden, maar dat idee hebben we laten varen. Het belangrijkste is dat ze een liefdevol nieuw thuis vinden, en die kans is veel groter als we ze niet per definitie bij elkaar willen houden.”

Bepaal zelf de doelbestemming

Met een testament bepaal je zelf wat er met je bezittingen gebeurt. Het is goed om daar nu al over na te denken en te leven met het besef dat je ook na jouw overlijden nog bijdraagt aan een beter welzijn voor dieren. Indien je besluit om de Dierenbescherming op te nemen in jouw testament, zorgen wij dat jouw nalatenschap goed terechtkomt. Je mag zelf aangeven waaraan we jouw geld besteden. Een concreet dierenwelzijnsproject bijvoorbeeld, of een asiel in de buurt. En omdat we geen belasting betalen over jouw gift, komt het bedrag volledig ten goede aan de dieren.