Visvrije Recepten - Pastinaak Scallops

Visvrij koken

Download hier het receptenboekje met 10 unieke recepten! Hieronder delen we alvast het recept voor Pastinaak Scallops met dille-peterseliepesto en zeekraal. Eetsmakelijk!

Hieronder alweer jouw laatste visvrije recept. Is de Visvrij Challenge je bevallen? Ben je trots op het resultaat van je kookkunsten? Met het Visvrij Visblij receptenboekje helpen we je op weg om ook ná de challenge bewustere keuzes te blijven maken. Visvrij koken is voor velen een hele nieuwe tak van sport. Zelf vinden we het ontzettend lekker én vernieuwend! We durven te wedden dat je er zelfs gasten die blijven eten mee omver kunt blazen.

Pastinaak Scallops met dille - peterseliepesto en zeekraal

Wie had gedacht dat je een pastinaak kunt omtoveren in een look-a-like van een sint jacobsschelp! Het wordt een heerlijk zilt gerechtje door de zeekraal en de kappertjes in de pesto. Dien dit gerecht op in een mooie kom voor een super cheffy effect.



Ingrediënten:

  • 1/2 bosje dille
  • 1/2 bosje peterselie
  • 2 tl kappertjes
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 50 gram cashewnoten
  • sap en geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 3 el olijfolie
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 4 dikke pastinaken
  • 50 gram plantaardige bakboter (bijv. Blue Band of Flora)
  • 150 ml water
  • 1 steranijs
  • 75 gram zeekraal

Bereiding van de pesto:

Houd een paar takjes dille achter voor de garnering.

1. Maal de dille, peterselie, kappertjes, knoflook en cashewnoten fijn in een keukenmachine.

2. Voeg het sap en de rasp van de citroen en de olijfolie toe.

3. Maal tot een mooie pasta.

4. Leng aan met zoveel eetlepels water als nodig is om de juiste consistentie te krijgen.

5. Breng goed op smaak met peper en zout.

Bereiding van de pastinaak scallops:

1. Schil de pastinaken.

2. Snijd van elke pastinaak 3 mooie schijven van circa 2,5 cm dik.

3. Snijd één kant kruislings een beetje in met een scherp mes, dit patroon wordt mooi zichtbaar tijdens het bakken.

4. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.

5. Bak de pastinaakschijven aan weerszijden goudgeel.

6. Zorg dat de ingesneden kanten naar boven staan, zet het vuur laag en voeg de steranijs toe.

7. Strooi er ca. 1 theelepel zeezout bij en laat het vocht helemaal verdampen.

8. Breng een pannetje met water aan de kook.

9. Blancheer de zeekraal enkele seconden in het kokende water.

10. Giet af in een vergiet en spoel meteen kort na met ijskoud water.

Presentatie:
Leg een eetlepel pesto op een mooi bordje en smeer in één vloeiende beweging uit met een lepel. Leg 3 'scallops' op elk bordje en maak af met zeekraal en de achtergehouden dille.