Een doel voor uw nalatenschap

Een mooie manier van geven

Als u nalaat aan de Dierenbescherming is het mogelijk om er een doelbestemming aan te koppelen. U geeft daarmee aan waar uw nalatenschap aan moet worden besteed: een specifiek dierenwelzijnsproject bijvoorbeeld of een structurele dierenwelzijnsverbetering op de lange termijn. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Volledig ingerichte dierenambulances

De dierenambulances van de Dierenbescherming rijden door heel Nederland. Dankzij nalatenschappen is het mogelijk om alle ritten uit te voeren. Het blijft bijzonder dat mensen onze organisatie en daarmee dieren zo’n warm hart toedragen. Een mooi voorbeeld is de nalatenschap van meneer De Geus. Dankzij zijn legaat aan de Dierenbescherming rijden er in Haarlem en Alkmaar twee nieuwe, volledig ingerichte dierenambulances.

Yvonne Uitenbosch Fonds

Het Yvonne Uitenbosch Fonds is ontstaan uit de nalatenschap van mevrouw Yvonne Uitenbosch. Een heel bijzonder gebaar. Huisdierbezitters met een beperkt inkomen kunnen via dit noodfonds een aanvraag indienen voor een levensverlengende medische ingreep van hun huisdier. Wij beoordelen vervolgens of iemand in aanmerking komt voor een vergoeding en hoeveel deze bedraagt.

Nieuwbouw dierenopvangcentrum

Dierenasiel De Hof van Ede krijgt een ander onderkomen. Het vorige pand was oud en opknappen kon niet meer. In het nieuwe gebouw wordt volop rekening gehouden met de laatste richtlijnen voor dierenopvang en duurzaam bouwen. De nieuwbouw is voor een groot deel mogelijk gemaakt uit een nalatenschap aan De Hof van Ede.

Meer voorbeelden: