Basisonderwijs

We vinden het belangrijk dat kinderen op een respectvolle manier met dieren omgaan. De relatie tussen mens en dier en dierenwelzijn staat dan ook centraal in het Dierenbeschermersspel. Dit lesspel is speciaal voor het basisonderwijs ontwikkeld. Tevens ontwikkelden we diverse lesbrieven voor de bovenbouw van het basisonderwijs.

Het Dierenbeschermersspel 

Onze scholenvoorlichters geven lessen met het Dierenbeschermersspel. Hiermee leren de leerlingen op een speelse manier alles over dieren. Aan de hand van videofragmenten en opdrachtkaarten speelt de klas een boeiende en spannende quiz. De quizvragen hebben betrekking op 4  thema's: Huisdieren, Mens, Dier en Voeding, Dieren in het wild, en de Dierenbescherming. Het spel is geschikt voor groep 4 t/m groep 8.

goed doel dierenHet Dierenbeschermingsspel

Lesbrieven

Begin 2013 deed de Dierenbescherming een onderzoek naar de kennis over dierenwelzijn bij groep 7 van het basisonderwijs. De vragen besloegen negen thema’s. Op basis van de resultaten ontwikkelden we negen lesbrieven voor de bovenbouw. Deze behandelen de leefwijze en gedrag van de diersoort of diergroep. De lesbrieven kun je hieronder downloaden.

Handleiding leerkracht

1. Knaagdieren
2. Konijnen en cavia’s
3. Vissen
4. Honden
5. Katten
6. Paarden
7. Varkens en kippen
8. Koeien
9. Wilde dieren in Nederland