Basisonderwijs

We vinden het belangrijk dat kinderen op een respectvolle manier met dieren omgaan. De relatie tussen mens en dier en dierenwelzijn staat dan ook centraal in het Dierenbeschermersspel. Dit lesspel is speciaal voor het basisonderwijs ontwikkeld. Tevens ontwikkelden we diverse lesbrieven voor de bovenbouw van het basisonderwijs.

Lesbrieven

Naast het spel ontwikkelde de Dierenbescherming ook een aantal lesbrieven over populaire huisdieren. Hiermee leren de kinderen meer over de leefwijze en het gedrag van deze dieren. Is een hamster wel een leuk huisdier? Of: hoe maak je een konijn gelukkig?
De gratis lesbrieven kun je hieronder downloaden als pdf. Het document bestaat uit een uitleg, een werk- en antwoordenblad.

De lesbrieven

Het Dierenbeschermersspel 

Onze scholenvoorlichters geven lessen met het Dierenbeschermersspel. Hiermee leren de leerlingen op een speelse manier alles over dieren. Aan de hand van videofragmenten en opdrachtkaarten speelt de klas een boeiende en spannende quiz. De quizvragen hebben betrekking op 4  thema's: Huisdieren, Mens, Dier en Voeding, Dieren in het wild, en de Dierenbescherming. Het spel is geschikt voor groep 4 t/m groep 8.

goed doel dierenHet Dierenbeschermingsspel