Uw liefde voor dieren laten voortleven

Als u niet alleen bij leven, maar ook daarna uw zorg voor dieren wilt laten voortleven, kunt u de Dierenbescherming opnemen in uw testament. Zo maakt u ook in de toekomst een verschil voor dierenwelzijn. Wist u trouwens dat de Dierenbescherming ook de zorg voor uw huisdier op zich kan nemen als u er niet meer bent?

Testament

Wanneer u wilt nalaten aan de Dierenbescherming, kunt u dit opnemen in uw testament. In een testament kunt u één of meer personen of organisaties tot erfgenaam benoemen. U legt erin vast wie wat ontvangt. Dat kan een vast bedrag zijn, maar ook een percentage van uw vermogen, een kunstwerk of bijvoorbeeld een huis. Indien u de Dierenbescherming in uw testament wilt benoemen, kunt u de volgende gegevens gebruiken:

De Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren
Gevestigd aan: Regulusweg 11, 2516 AC, Den Haag
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40407319.


Denkt u erover om De Dierenbescherming op te nemen in uw testament? U kunt ons bijvoorbeeld benoemen als erfgenaam of een vast geldbedrag, legaat, aan ons nalaten. De Dierenbescherming werkt samen met Nu Notariaat. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament. Kijk op https://www.nunotariaat.nl en ontdek hoe gemakkelijk het werkt.Vraag de brochure aan of neem direct contact met ons op.

Door veranderingen in de wet of in uw situatie is het verstandig om regelmatig te controleren of uw erfenis en testament goed geregeld is. Met de testamenttest ziet u direct of uw erfenis goed geregeld is.

Vraag de brochure aan of neem direct contact met ons op.

Als u nalaat aan de Dierenbescherming is het mogelijk om er een doelbestemming aan te koppelen. U geeft daarmee aan waar uw nalatenschap aan moet worden besteed: een specifiek dierenwelzijnsproject bijvoorbeeld of een structurele dierenwelzijnsverbetering op de lange termijn. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. 

Een mooi voorbeeld is de nalatenschap van meneer de Geus. Dankzij zijn legaat aan de Dierenbescherming rijden er in Haarlem en Alkmaar twee nieuwe, volledig ingerichte dierenambulances. Elke dag gaan vrijwilligers met de dierenambulance op pad om zwerfdieren, gewonde dieren en in het wild levende dieren te helpen. Dit is erg kostbaar. Dankzij nalatenschappen is het voor ons mogelijk om alle ritten uit te blijven voeren en zoveel mogelijk dieren te helpen. 

Bepaal zelf de doelbestemming: lees meer.

Vraag de brochure aan of neem direct contact met ons op.

Heeft u een huisdier en maakt u zich wel eens zorgen over de opvang en verzorging als u er niet meer bent? De Dierenbescherming kan na uw overlijden de zorg voor uw huisdier op zich nemen.

Adriaan (64) en Elsa (61) Gerritsen hebben de Dierenbescherming opgenomen in hun testament. Hun zeven katten zullen na hun overlijden worden opgevangen en herplaatst.
Lees het verhaal van Adriaan en Elsa.

Vraag de brochure aan of neem direct contact met ons op.

De Dierenbescherming is een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat u vrij van erfbelasting kunt nalaten. Daardoor komt uw bijdrage volledig ten goede aan de dieren. En dat is zeer welkom: ook in de toekomst zullen de dieren uw hulp hard nodig hebben! De Dierenbescherming is namelijk geen overheidsinstelling en is daarom volledig afhankelijk van giften.

Vraag de brochure aan of neem direct contact met ons op.

We delen graag een aantal persoonlijke verhalen met u van mensen die ook hun liefde voor dieren laten voortleven.

1. Thomas de Groot en Lisette Boot

Thomas de Groot (42) en Lisette Boot (49) zijn erg begaan met het lot van dieren. Vier jaar geleden besloten ze een deel van hun bezittingen na te laten aan de Dierenbescherming. “We willen niet dat ons geld in de staatskas verdwijnt. Dat we er een goed doel mee kunnen steunen, eentje waar we allebei achter staan, voelt zoveel beter.”
Lees het hele verhaal.

2. TV-programma De Nalatenschap 

Elke aflevering van De Nalatenschap staat iemand centraal die ervoor heeft gekozen om na te laten aan een goed doel. Voor de Dierenbescherming vertellen Wim en Carla Kruyt hun verhaal. Wim: ‘’Ik kan me niet anders herinneren dan dat er dieren om ons heen waren. De gezelligheid, de dankbaarheid die ze je geven, ik zou niet zonder kunnen. Op een bepaald moment vroegen we ons af wat er met onze dieren zou gebeuren als wij er niet meer zijn. We waren al lang lid van de Dierenbescherming en lazen over de mogelijkheid die de organisatie biedt om dieren na overlijden op te vangen.''

Wim en Carla Kruyt: Op een bepaald moment vroegen we ons af wat er met onze dieren zou gebeuren als wij er niet meer zijn. We waren al lang lid van de Dierenbescherming en lazen over de mogelijkheid die de organisatie biedt om dieren na overlijden op te vangen.''
Carla: ‘’Onze bezittingen laten we voor een deel na aan de Dierenbescherming. Een keuze waar we volledig achter staan. Het is zo belangrijk dat er een organisatie is die voor dieren opkomt, voor ze klaarstaat als niemand anders dat doet.'' Wim: ‘’We weten dat ons geld op de juiste plek terechtkomt, en dat is een geruststellende gedachte.’’

Wim en Carla zijn te zien in het televisieprogramma De Nalatenschap op SBS6 op zaterdag 13 november om 16.30 uur. De herhalingen zijn op zondag 21 november om 11.30 uur en zaterdag 29 januari om 10.00 uur.

3. TV-serie 'Gelderland helpt'

Marjon en Leo dragen de Dierenbescherming een warm hart toe en hebben de Dierenbescherming opgenomen in hun testament. In deze special van 'Gelderland helpt' lopen zij een dagje mee bij het het dierenasiel de Kuipershoek in Apeldoorn.

Bekijk de aflevering hier terug

Vraag de brochure aan of neem direct contact met ons op.

Persoonlijk contact

We begrijpen goed dat u met zo’n belangrijke beslissing niet over één nacht ijs wilt gaan. Wij bieden u een helpende hand door in een persoonlijk gesprek samen te kijken naar uw wensen en persoonlijke situatie. We vertellen u graag wat uw nalatenschap voor dierenwelzijn in Nederland kan betekenen en op welke manieren u kunt nalaten (bijvoorbeeld aan specifieke projecten). Ook kunnen we doorspreken of en hoe we de zorg voor uw huisdier op ons zullen nemen en of het wenselijk is dat de Dierenbescherming het executeurschap verzorgt.

U kunt naar ons kantoor in Den Haag komen, maar een gesprek bij u thuis behoort ook tot de mogelijkheden. Via onderstaande gegevens kunt u contact opnemen met één van onze relatiebeheerders.

T 088 811 30 66
nalaten@dierenbescherming.nl

Adviseurs bijzondere giften Jana en Agnes.

Maak kennis met het Team Bijzondere Giften

Jana en Agnes vertellen je graag wat meer over zichzelf.
Maak kennis met ons team Bijzondere Giften.

Brochure aanvragen

Meer lezen over de mogelijkheden om na te laten? Vraag dan onze brochure aan door het formulier hieronder in te vullen.