Laat na via testament

Als je niet alleen bij leven, maar ook daarna je zorg voor dieren wilt laten voortleven, kun je de Dierenbescherming opnemen in je testament. Zo maak je ook in de toekomst een verschil voor dierenwelzijn. Wist je trouwens dat de Dierenbescherming ook de zorg voor jouw huisdier op zich kan nemen als jij er niet meer bent?

Testament

Wanneer je wilt nalaten aan de Dierenbescherming, neem je dit op in je testament. In een testament kun je één of meer personen of organisaties tot erfgenaam benoemen. Je legt erin vast wie wat ontvangt. Dat kan een vast bedrag zijn, maar ook een percentage van je vermogen, een kunstwerk of bijvoorbeeld een huis. Indien je de Dierenbescherming in je testament wilt benoemen, kun je de volgende gegevens gebruiken:


De Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren is gevestigd aan:
Regulusweg 11, 2516 AC, Den Haag
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40407319.

Regel uw testament eenvoudig online

Denk je erover om De Dierenbescherming op te nemen in jouw testament? Je kunt ons bijvoorbeeld benoemen als erfgenaam of een vast geldbedrag, legaat, aan ons nalaten. De Dierenbescherming werkt samen met Nu Notariaat. Daar regel je eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in jouw eigen tempo een testament. Kijk op https://www.nunotariaat.nl en ontdek hoe gemakkelijk het werkt.

Testamenttest

Door veranderingen in de wet of in je situatie is het verstandig om regelmatig te controleren of je erfenis en testament goed geregeld is. Met de testamenttest zie je direct of je erfenis goed geregeld is.

Een mooie manier van geven:

ANBI

De Dierenbescherming is een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat je vrij van erfbelasting kan nalaten. Daardoor komt jouw bijdrage volledig ten goede aan de dieren. En dat is zeer welkom: ook in de toekomst zullen de dieren je hulp hard nodig hebben! De Dierenbescherming is namelijk geen overheidsinstelling en is daarom volledig afhankelijk van giften.

Persoonlijk contact

We begrijpen goed dat je met zo’n belangrijke beslissing niet over één nacht ijs wilt gaan. Wij bieden je een helpende hand door in een persoonlijk gesprek samen te kijken naar je wensen en persoonlijke situatie. We vertellen je graag wat jouw nalatenschap voor dierenwelzijn in Nederland kan betekenen en op welke manieren je kan nalaten (bijvoorbeeld aan specifieke projecten). Ook kunnen we doorspreken of en hoe we de zorg voor je huisdier op ons zullen nemen en of het wenselijk is dat de Dierenbescherming het executeurschap verzorgt.

Je kunt naar ons kantoor in Den Haag komen, maar een gesprek bij je thuis behoort ook tot de mogelijkheden. Via onderstaande gegevens kan je contact opnemen met één van onze relatiebeheerders.

T 088 811 30 66
E nalaten@dierenbescherming.nl

Adviseurs bijzondere giften Jana en Agnes.

Maak kennis met ons team Bijzondere Giften

Jana en Agnes vertellen je graag wat meer over zichzelf. Maak kennis met ons team Bijzondere Giften.

Brochure aanvragen

Meer lezen over de mogelijkheden om na te laten? Vraag dan onze brochure aan door het formulier op deze pagina in te vullen. 

TV-serie De Nalatenschap

Elke aflevering van De Nalatenschap staat iemand centraal die ervoor heeft gekozen om na te laten aan een goed doel. In de aflevering van de Dierenbescherming vertelt het echtpaar Wim en Carla Kruyt hun verhaal. Wim: ‘’Ik kan me niet anders herinneren dan dat er dieren om ons heen waren. De gezelligheid, de dankbaarheid die ze je geven, ik zou niet zonder kunnen. Op een bepaald moment vroegen we ons af wat er met onze dieren zou gebeuren als wij er niet meer zijn. We waren al lang lid van de Dierenbescherming en lazen over de mogelijkheid die de organisatie biedt om dieren na overlijden op te vangen.''

Wim en Carla Kruyt: Op een bepaald moment vroegen we ons af wat er met onze dieren zou gebeuren als wij er niet meer zijn. We waren al lang lid van de Dierenbescherming en lazen over de mogelijkheid die de organisatie biedt om dieren na overlijden op te vangen.''

Carla: ‘’Onze bezittingen laten we na aan de Dierenbescherming. Een keuze waar we volledig achter staan. Het is zo belangrijk dat er een organisatie is die voor dieren opkomt, voor ze klaarstaat als niemand anders dat doet.'' Wim: ‘’We weten dat ons geld op de juiste plek terechtkomt, en dat is een geruststellende gedachte.’’

Wim en Carla zijn te zien in het televisieprogramma De Nalatenschap op SBS6 op zaterdag 13 november om 16.30. De herhalingen zijn op zondag 21 november om 11.30 en zaterdag 29 januari om 10.00.

Aflevering 'Gelderland helpt'

Marjon en Leo dragen de Dierenbescherming een warm hart toe en hebben de Dierenbescherming opgenomen in hun testament. In deze special van 'Gelderland helpt' lopen zij een dagje mee bij het het dierenasiel de Kuipershoek in Apeldoorn.

Bekijk de aflevering hier terug