Politiek aan zet

Dat vissen pijn, angst en stress kunnen ervaren, is ondertussen algemeen bekend. Helaas is dat nog nauwelijks doorgedrongen tot de politiek. Zij laat vissen letterlijk in de kou liggen. Het gaat jaarlijks om miljarden dieren waarvoor wettelijk gezien heel weinig is geregeld. Alleen al verplicht verdoven voor de slacht zou enorm helpen.

Om sterker te staan richting politiek heeft de Dierenbescherming de krachten gebundeld en pleit ze samen met Compassion in World Farming, Sea First, de Vissenbescherming en de Dierencoalitie voor beter vissenwelzijn.

Tien verbeterpunten

Tien weken lang worden Tweede Kamerleden van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) meegenomen in de wereld van consumptievissen. Elke week ontvangen ze van ons een vissenkaart met een belangrijk punt. We bieden ze hiermee handvatten om serieuze verbetering voor het welzijn van vissen in Nederland en de EU te bewerkstelligen. De kaarten kunnen ze verzamelen op een poster, die we ook meesturen. Hopelijk hangt straks in elke fractiekamer ons 10-puntenplan. Aan het einde van deze tien weken overhandigen wij de verantwoordelijk minister, het 10-puntenmanifest in zijn geheel.

1/10