Nationale Postcode Loterij

De Dierenbescherming wordt sinds 1996 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft de Dierenbescherming van de loterij € 43 miljoen ontvangen voor haar activiteiten.

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. 50 procent van de inleg van verkochte loten wordt verdeeld over 117 goede doelen werkzaam op het gebied van Mens en Natuur.


Tijdens het Goed Geld Gala ontving de Dierenbescherming ook in 2020 1,8 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij.

Jaarlijkse bijdrage

De Dierenbescherming ontvangt jaarlijks 1,8 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Dat is een enorme steun voor de Dierenbescherming en daarmee voor de dieren. Met het geld kunnen wij dieren opvangen in onze asielen, dierenambulances inzetten en mishandeling en verwaarlozing van dieren bestrijden.”

Extra bijdrage voor goed en groen dierentransport

Tijdens het Goed Geld Gala op 26 januari 2015 maakte de Nationale Postcode Loterij bekend dat de Dierenbescherming een extra schenking van bijna 2,7 miljoen euro zou ontvangen. Door deze extra bijdrage kon de Dierenbescherming 7 voertuigen aanschaffen waarmee grotere groepen dieren kunnen worden vervoerd. Daarnaast zijn er 30 duurzame elektrische dierentransporters aangeschaft, die kunnen worden gebruikt voor vervoer van dieren zonder acute medische zorgbehoefte. Steeds vaker stuit de Dierenbescherming namelijk op situaties waarin dieren moeten worden vervoerd zonder dat zij tijdens de rit acute medische zorg nodig hebben. Hiervoor worden nu ambulances gebruikt, die dan bezet worden gehouden en niet voor acute medische noodhulp kunnen worden ingezet. Lees hier meer over dit duurzame diervervoer.


Dierenbeschermingscentrum

Op 12 april 2013 is in Amersfoort het allereerste Dierenbeschermingscentrum in Nederland geopend. De Dierenbescherming kreeg met het centrum de beschikking over een opvanglocatie voor dakloze dieren in nood die aan de modernste eisen van dierenopvang voldoet. Het centrum biedt plaats aan 80 honden, 120 katten en 56 knaagdieren. Mede dankzij extra financiering door de Nationale Postcode Loterij is dit Dierenbeschermingscentrum gebouwd.

Koffietijd

Het tv-programma Koffietijd, dat samenwerkt met de Nationale Postcode Loterij, besteedde de afgelopen jaren geregeld aandacht aan het werk van de Dierenbescherming. Rond Oud & Nieuw gaven we bijvoorbeeld vuurwerktips. Het afgelopen jaar kwam ook één van onze gastgezinnen vertellen over de kittentijd.

Magazine Dier

Met een advertentie in diverse media vraagt de Nationale Postcode Loterij aandacht voor het asielwerk van de Dierenbescherming. Of het nu gaat om hulp aan dieren in nood, de aanpak van dierenmishandeling of het bevorderen van een beter leven van proefdieren of dieren in de bio-industrie. Ook op de achterzijde van ons magazine Dier staat standaard een advertentie van de Postcode Loterij.

1/3