Asielen

Jaarlijks raken tienduizenden honden en katten hun thuis kwijt, omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze kan worden gezorgd. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen in een van onze opvangcentra. De dieren krijgen extra medische verzorging als dat nodig is en vooral wordt er een nieuwe eigenaar voor ze gezocht. We bieden ze tijdelijk onderdak, wat we voor ze willen is boven alles een nieuw thuis. In negen van de tien gevallen lukt dat heel snel.

De opvang van dieren in onze dierenasielen beperkt zich niet tot honden en katten. Ook konijnen en knaagdieren die zijn gedumpt of afgestaan door hun eigenaar kunnen er terecht. Daarnaast zijn er voor exotische dieren, vogels en in het wild levende dieren specialistische opvangcentra, die vaak kunnen rekenen op onze steun. Dierenopvang is een heel mooi, maar moeilijk vak. Op dit moment zijn er zo'n 35 door de Dierenbescherming erkende opvangcentra. Binnenkort komt er een nieuw keurmerk, waarmee opvangcentra kunnen laten zien waar bevlogenheid en kwaliteit van werken hand in hand gaan.

Op ikzoekbaas.nl vind je alle dieren die in onze asielen wachten op een nieuw baasje.

Olga van Eijckdierenverzorger Dierenbeschermingscentrum Limburg

 “Asieldieren zijn ontheemd, hun wereld is afgebroken en hun gevoel van veiligheid is weg. Mede daarom vind ik het heel bijzonder om te zien dat de dieren zich bij ons fijn voelen.”