Vrijwilliger worden?

Dierenambulance Limburg is voor het uitvoeren van haar werkzaamheden afhankelijk van dierenvrienden die zich geheel belangeloos inzetten om dieren in nood een helpende hand toe te steken. We kunnen onze vrijwilligers hier niet genoeg voor bedanken!

Naar de vacatures

De Dierenbescherming is een vrijwilligersorganisatie die voor de hulp aan dieren dagelijks kan rekenen op de inzet van vele, gepassioneerde vrijwilligers.

Het team

Het team van Dierenambulance Limburg bestaat uit circa 25 vrijwilligers. Samen zorgen zij ervoor dat onze dierenambulances 24 uur per dag, 7 dagen per week uit kunnen rukken om op meldingen over hulpbehoevende dieren af te gaan.

We vinden het belangrijk om onze vrijwilligers regelmatig interessante workshops, lezingen en trainingen aan te bieden, zoals hoe wilde dieren het best te benaderen. Zo blijven onze chauffeurs up-to-date en blijft het werk op de dierenambulance een uitdaging. Deze trainingen worden veelal gegeven door het Natuurhulpcentrum, onze samenwerkingspartner als het gaat om de zorg voor, en opvang van, wilde dieren.

Vrijwilliger worden?

Het werk op een dierenambulance is afwisselend en soms hectisch, spannend en emotioneel. Geen dag is hetzelfde. Hoe je dienst er ook uitziet, je sluit iedere dienst af met het gevoel dat jij dieren in nood hebt geholpen. Heb jij een hart voor dieren, ben je woonachtig in Zuid-Limburg en zoek je passend vrijwilligerswerk? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures. Wie weet kunnen we je binnenkort verwelkomen binnen ons team!

Werkgebied

Het werkgebied van Dierenambulance Limburg omvat de gemeenten Beek, Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Leudal, Maastricht, Meerssen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal.

Klik hier voor een compleet overzicht.