Collectant worden?

De Dierenbescherming organiseert elk jaar een collecteweek, in de week van Werelddierendag. Tijdens deze week gaan duizenden collectanten weer langs de deuren om geld op te halen voor dieren in nood

Over collecteren

Elk jaar hebben tienduizenden dieren in Nederland hulp nodig. Tijdens de jaarlijkse collecteweek zetten vele collectanten en wijkhoofden zich in, zodat de Dierenbescherming deze dieren kan redden, opvangen en beschermen. Wil jij ons helpen?

Waarom collecteren?

Omdat je van dieren houdt natuurlijk! Van huisdieren zoals honden, katten en konijnen, of dieren in de natuur zoals damherten, vogels en wilde zwijnen. De Dierenbescherming is de enige organisatie die zich al ruim 150 jaar inzet voor het welzijn van alle dieren in Nederland. Hoe meer collectanten voor ons op pad gaan, hoe groter de opbrengst voor de hulp aan dieren in nood en hoe meer dierenleed we kunnen voorkomen.

Het bedrag wordt besteed aan het beschermen, redden en opvangen van dieren, ook in de regio waar jij collecteert. Denk aan het vervoeren van zieke en gewonde dieren met dierenambulances, de opvang van dieren in onze eigen asielen en inspectiewerk gericht op het voorkomen van ernstige verwaarlozing en mishandeling van dieren. Maar ook voorlichting en lobby zijn belangrijke activiteiten om Nederland diervriendelijker te maken. Hoe meer geld er wordt opgehaald, des te meer we kunnen doen. Zo werken we samen aan een diervriendelijk Nederland.

Help je mee?

“Veel honden zoals Jack wachten in het asiel op een thuis. Door te collecteren wil ik een bijdrage te leveren aan hun welzijn en dat van andere dieren in nood“

Marjolein Verbeek
- Wijkhoofd

Word collectant

Als collectant loop je tijdens de collecteweek langs de huizen in jouw omgeving. Je bepaalt zelf wanneer en hoelang je collecteert. Met het wijkhoofd spreek je af in welke straten je gaat collecteren. De meeste collectanten lopen in hun eigen straat of buurt. Na de collecte lever je je bus weer bij hem/haar in en tel je samen jouw busopbrengst.

Collectegroep of Facebook

Speciaal voor wijkhoofden en collectanten is er de besloten groep Collecte Dierenbescherming. Word ook lid en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en inspiratie. Je vindt hier de laatste informatie over de collecte en kunt hier oproepen doen, vragen stellen, collecteselfies delen en met andere wijkhoofden en collectanten in contact komen.

Word lid van de collectegroep op Facebook

Wijkhoofd

Naast collectanten zijn we afhankelijk van een groep wijkhoofden die in zijn/haar buurt de collecte organiseert. Als wijkhoofd bestel je onder andere de collectematerialen die de collectanten in jouw wijk nodig hebben, stem je de te lopen straten met hen af en ben je verantwoordelijk voor het tellen en storten van de wijkopbrengst.

Lees hier meer over deze functie

Digitaal collecteren

Collecteren kan ook vanuit huis. Je kunt een digitale collectebus aanmaken. Ook als je al met een collectebus langs de deuren gaat, kun je dit er gewoon naast doen. Met de digitale collectebus vraag je via whatsapp en andere social media jouw familie, vrienden en kennissen om een donatie. Zo kan je eenvoudig bijdragen aan een diervriendelijker Nederland.

Maak hier je eigen online collectebus aan