Meld je aan als collectant

Elk jaar hebben tienduizenden dieren in Nederland hulp nodig. Ze zijn verwaarloosd, mishandeld, gedumpt of gewond. Tijdens de jaarlijkse collecteweek rondom dierendag zetten vele collectanten en wijkhoofden zich in, zodat de Dierenbescherming deze dieren kan redden, opvangen en beschermen. Wil jij ons helpen?

Waarom collecteren of organiseren?

  • Het kost maar een paar uur
  • Het is makkelijk en leuk
  • Je helpt dieren in nood

Word collectant

Als collectant loop je tijdens de collecteweek langs de huizen in jouw omgeving. Met het wijkhoofd spreek je af in welke straten je gaat collecteren. Na de collecte lever je je bus weer bij hem/haar in en tel je samen jouw busopbrengst.

Word wijkhoofd

Naast collectanten zijn we afhankelijk van een groep wijkhoofden die in zijn/haar buurt de collecte organiseert. Als wijkhoofd bestel je onder andere de collectematerialen die de collectanten in jouw wijk nodig hebben, stem je de te lopen straten met hen af en ben je verantwoordelijk voor het tellen en storten van de wijkopbrengst. Lees hier meer over deze functie.

Collecteer digitaal

Collecteren kan ook vanuit huis! Met de digitale collectebus kun je via social media jouw omgeving vragen om een donatie. Maak hier je eigen online collectebus aan.

Meer over dit onderwerp