Vrijwilligerswerk

Katten verzorgen in het dierenasiel, op de dierenambulance rijden, zwerfkatten vangen, een kraam bemannen, regionale activiteiten organiseren, een les over dierenwelzijn geven in het basisonderwijs... het is allemaal werk van duizenden vrijwilligers die zich belangeloos voor dieren inzetten. De Dierenbescherming is trots op al deze vrijwilligers; zonder hen zou het werk niet gedaan kunnen worden.

Hulp aan dieren

Hulp geven aan dieren is een van onze belangrijkste taken. Zo worden tienduizenden dieren opgevangen en verzorgd in onze asielen. Voor al deze dieren wordt een nieuwe baas gezocht. Ook de dierenambulances zijn onontbeerlijk voor de hulp aan dieren. Bemand door vrijwilligers helpen en vervoeren zij jaarlijks duizenden dieren: honden en katten, maar ook kleine in het wild levende dieren zoals vogels en egels.


Wil jij een bijdrage leveren aan een diervriendelijke maatschappij waarin mens en dier in harmonie met elkaar leven? Word dan vrijwilliger bij de Dierenbescherming!


Perfecte matchRob Wintermans maakt in zijn baan als teammanager lange dagen, maar dat weerhoudt hem er niet van om elke zaterdag als kattenbemiddelaar aan de slag te gaan.