Dierenambulances

Onze dierenambulancemedewerkers zijn dag en nacht in touw. Ze verlenen eerste hulp aan zieke, gewonde en zwervende dieren die worden opgevangen en vervoerd naar de dierenarts.

Jaarlijks gaat het om duizenden dieren: honden en katten, maar ook kleine in het wild levende dieren. Is medische zorg niet nodig en gaat het om een huisdier? Dan rijden we naar een van onze asielen in Nederland, waar het dier worden opgevangen.

Laat de dierenambulance rijden!

Elke dierenambulance in het overzicht is verbonden aan de Dierenbescherming. De kosten voor een dierenambulance om een dag uit te rijden om zieke en gewonde dieren te verzorgen zijn gemiddeld 55 euro, waarbij we voor 100% afhankelijk zijn van onze leden en donateurs. Help ons, steun de Dierenbescherming en zorg dat de dierenambulance kan blijven rijden.

Telefoonnummer dierenambulance

Zie je een dier in nood en heb je een dierenambulance nodig? Bel dan altijd het meldnummer 144.

Werken bij de dierenambulance

Dierenambulances rijden 24 uur per dag 7 dagen per week. Als vrijwilliger bij de dierenambulance van Dierenbescherming heb je een uitdagende en afwisselende hobby én ben je het visitekaartje van onze organisatie. Omdat wij afhankelijk zijn van vrijwilligers om de dierenambulance te laten rijden, hebben we regelmatig vacatures beschikbaar. Heb je interesse in vrijwilligerswerk en wil je dieren helpen? Neem dan een kijkje bij de vacatures!