Laat dier en mens samenblijven!

Ieder jaar belanden er ongeveer 24.000 dieren in onze asielen, omdat baasjes er afstand van doen of omdat we ze ergens achtergelaten aantreffen. Dat betekent dat we dagelijks zo’n 65 asieldieren verwelkomen die uit hun vertrouwde thuissituatie zijn gerukt.

TV-spot

'Zorg dat huisdieren geen asieldieren worden': de komende weken vraagt de Dierenbescherming extra aandacht voor preventieve werkzaamheden. Bekijk hier de tv-spot!

De redenen zijn verschillend: baasjes kampen met welzijns-, financiële of andere problemen, of ze worden een dagje ouder en redden een lange wandeling niet meer.

Heb jij een of meer huisdieren? Dan moet je er vast niet aan denken om daar afscheid van te moeten nemen… Voor jou geen pretje, maar voor je dier ook niet. Onze medewerkers en vrijwilligers halen alles uit de kast om onze asieldieren goed en liefdevol te verzorgen, maar een dierenasiel kan nooit tippen aan een fijn thuis.

Samenblijven

De Dierenbescherming doet er alles aan om dier en mens samen te laten blijven. Daarmee kunnen we een hoop leed bij dier én mens voorkomen. Dat doen we met projecten zoals Dierenbuddy, waarbij ouderen en chronisch zieken hulp krijgen bij de verzorging van hun huisdier(en). Maar ook met onze afdeling Maatschappelijke Dierenhulp: dreigt een situatie thuis uit de hand te lopen en kunnen mensen niet meer goed voor hun dier(en) zorgen? Onze coördinatoren maatschappelijke dierenhulp en dier-sociaal medewerkers starten in overleg met de hulpvrager een hulptraject op maat.

Dierenleed en verdriet voorkomen

De komende tijd vragen we extra aandacht voor preventieve dierenhulp. Lees wekelijks een nieuw verhaal over huisdieren en hun baasjes die dankzij onze hulp bij elkaar konden blijven. We laten je kennismaken met dier-sociaal medewerkers, dierenbuddy's, hondentrainers en andere collega's met een verhaal. We vertellen je graag hóe we samen dierenleed en verdriet kunnen voorkomen. Jij kunt ons helpen, want hoe mooi zou het zijn als méér dieren en mensen samen kunnen blijven!

1/5