Lef in het Lab-prijs voor Sue Gibbs

Omdat zij een huid-op-een-chip model bedacht dat het mogelijk maakt om complexe huidziekteprocessen te bestuderen en nieuwe medicijnen te testen, heeft Sue Gibbs de Lef in het Lab-prijs 2015 van de Dierenbescherming gekregen. Door dit huid-op-chip-model is het gebruik van proefdieren niet meer nodig. Het publiek kon via de site van de Dierenbescherming stemmen op vier genomineerden voor de Lef in het Lab-prijs.

Onderzoek stimuleren

In Nederland worden jaarlijks honderdduizenden proefdieren ingezet. Om medicijnen en vaccins te testen, maar bijvoorbeeld ook om te bepalen of producten veilig zijn. Met de Lef in het Lab-prijs maakt de Dierenbescherming zich sterk om onderzoek te stimuleren dat bijdraagt aan de vervanging, vermindering en verfijning van dierproeven. In samenwerking met het 3V-centrum Utrecht Life Sciences van Faculteit Diergeneeskunde nomineerden wij vier wetenschappers voor de Lef in het Lab Prijs 2015. Dit jaar vond de uitreiking van de Lef in het Lab-prijs plaats op donderdagavond 23 april voorafgaand aan Wereldproefdierendag (24 april) in het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort.



Meer over het onderzoek van Sue Gibbs lees je hier.

Winnaar Lef in het Lab 2015De genomineerden voor de Lef in het Lab prijs. Vlnr: Johan Heemskerk, Dik van Gent, winnaar Sue Gibbs, Peter Hordijk en Frank Dales, directeur Dierenbescherming.