Meester Kikker en de Dierenbescherming bundelen krachten

Op 16 juli is in het Amsterdamse Tuschinski Theater de première van de familiefilm Meester Kikker. Ter gelegenheid hiervan hebben de Dierenbescherming en Meester Kikker een sponsorloop bedacht: de Kikkersprongactie. En er gebeurt nog veel meer rond de verschijning van deze leuke film.

Meester Kikker gaat over een gewone klas, gewone kinderen en een gewone meester. Tenminste, dat lijkt zo. Want het leven van de kinderen staat op z’n klopt als blijkt dat meester Frans soms in een kikker verandert. Dat lijkt grappig, maar is levensgevaarlijk, want er zijn nu eenmaal dieren die dol zijn op kikkers. Sita en haar klasgenoten doen er dan ook alles aan om hun meester te beschermen.

Voorlezen aan asielkatten
In de aanloop naar de première van Meester Kikker las hoofdrolspeelster Georgina Verbaan onlangs aan asieldieren voor in het Dierenbeschermingscentrum in Amersfoort. Ze deed dit in het kader van onze asieldierencampagne #GEEFOMMIJ. Voorlezen helpt dieren in het asiel sociaal te blijven of te worden, zodat ze zich makkelijker kunnen aanpassen aan een nieuwe leefomgeving. In de film speelt Georgina asielbeheerster Ceciel. Het welzijn van de dieren gaat haar zeer aan het hart, waardoor zelfs de zorg voor haar dochter Sita er wel eens bij in schiet.