• Femke-Fleur Lamkamp

  Femke-Fleur Lamkamp

  Femke-Fleur Lamkamp

  Directeur/ Bestuurder
 • De Inspecteurs

  De Inspecteurs

  De Inspecteurs

  Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
 • Elly von Jessen

  Elly von Jessen

  Elly von Jessen

  Sr. Beleidsmedewerker
 • Bert van den Berg

  Bert van den Berg

  Bert van den Berg

  Programmamanager Veehouderij
 • Femmie Smit

  Femmie Smit

  Femmie Smit

  Programmamanager In het Wild Levende Dieren
 • Alexander Bolomey

  Alexander Bolomey

  Alexander Bolomey

  Lobbyist
 • Léon Ripmeester

  Léon Ripmeester

  Léon Ripmeester

  Jurist
 • Piko Fieggen

  Piko Fieggen

  Piko Fieggen

  Programmamanager Handel & Fok

Onwetendheid en duivelse dilemma's

Onwetendheid en duivelse dilemma's
26 april 2017 - Femke-Fleur Lamkamp

Onwetendheid bij de consument lijkt toch wel een soort sleutelbegrip als het gaat om tal van dierenwelzijnsonderwerpen. Ik moest er de laatste tijd meer dan eens aan denken. Rond Pasen werd in mijn omgeving  bijvoorbeeld gesproken over de 40 miljoen eendagshaantjes die jaarlijks worden gedood als bijproduct van de eierindustrie en de enthousiaste berichtgeving van vorige week over de populariteit van geitenkaas kent ook een nauwelijks bekende, maar wrange keerzijde omdat er 'overbodige' bokjes worden geboren die uiteraard geen melk geven. En  wijzelf startten kortgeleden met Happy Konijn, onder meer omdat konijnen in hun eentje  wegkwijnen in kleine hokjes. En de consument had ook hiervan geen weet…

Lees het hele artikel

"We eisen een knuffelverbod!"

21 april 2017 - Elly von Jessen

Zelden zoveel reacties gezien als op de aankondiging van Happy Konijn: mooi! De cartoon in de Metro illustreert de one-liner van de koppen die de pers eraan gaf: het huiskonijn is doodongelukkig.  En er is al een Q-musical Zielig Konijn. We overwegen nu dan ook om naast de Partij voor de Dieren een aparte vakbond voor gezelschapsdieren op te richten, zodat huisdieren meer hun eigen stem kunnen laten horen. Met spandoeken als “Ik wil een maatje”, “Ik wil vaker wandelen”,  “Ik heb recht op een gezond lichaam zonder rare fratsen”, of “We eisen een knuffelverbod!”. 

 

Lees het hele artikel

Je zal maar gans zijn

Je zal maar gans zijn
30 maart 2017 - Femmie Smit

Je zal maar gans zijn in Nederland. Geen zorgen om te overleven. Er is immers genoeg ruimte en eten om een heerlijk leven te hebben. Dat je daarmee boeren veel schade berokkent, interesseert je niks, omdat je daar geen weet van hebt. Toch kan het zomaar gebeuren dat je voor het eten van het heerlijke boerengras doodgeschoten wordt. Dat daar over controverses bestaan tussen provincies, groene organisaties, landbouwbedrijven, jagers, publiek en wie weet nog wel meer, ontgaat je ook helemaal als gans.

Lees het hele artikel

Tijd voor structurele aanpak vogelgriep!

Tijd voor structurele aanpak vogelgriep!
22 maart 2017 - Femke-Fleur Lamkamp

De berusting die lijkt te ontstaan rond de vogelgriep is ons een doorn in het oog. Het is tijd voor een structurele, lange termijn-aanpak! Om hier aandacht voor te vragen schreef ik een opinie-artikel, dat op dinsdag 21 maart in dagblad Trouw werd gepubliceerd en dat we hier ook graag nog een keer plaatsen.

Lees het hele artikel

Paardenmarkten flink op de schop

Paardenmarkten flink op de schop
14 maart 2017 - Piko Fieggen

Het is de Dierenbescherming al jaren een doorn in het oog: paardenmarkten. Onder het mom van traditie wordt het welzijn van paarden aan de kant geschoven en worden diverse wetten en regels aan de laars gelapt. Wij werken al jaren aan het verbeteren van het paardenwelzijn op de markten en krijgen nu bijval van de Raad van Dieraangelegenheden (RDA). De raad schreef voor het Ministerie van Economische Zaken een advies over de toekomst van de paardenmarkten. Daarvoor hebben ze het bestaande Protocol Welzijn Paardenmarkten aangescherpt.

Lees het hele artikel