Asieldierenonderzoek

De Dierenbescherming heeft onlangs een asieldierenonderzoek laten uitvoeren onder haar eigen achterban en een doorsnede van de Nederlandse bevolking. Wat weten mensen eigenlijk over asielen en asieldieren? Zijn er vooroordelen? En wat is de motivatie om een dier wel of juist niet uit het asiel te halen?

We hebben een aantal resultaten op een rijtje gezet:

  • Ongeveer 33% van de katten en 15% van de honden wordt aangeschaft via het asiel.
  • Mensen die hun dier uit het asiel halen zijn eerder geneigd om een volgend dier weer uit het asiel te halen. Dat geldt voor maar liefst 93% van de kattenbezitters en 86% van de hondenbezitters.
  • Bijna de helft van de ondervraagden heeft er nooit over gedacht om een dier uit het asiel te halen.
  • Van de achterban van de Dierenbescherming zegt 89% weer voor een dier uit het asiel te kiezen. Deze mensen kunnen goed inschatten waar ze aan beginnen, ze denken er heel bewust over na of laten zich informeren.
  • Blijkbaar zijn er nog veel vooroordelen, want ruim 41% van de mensen is in de veronderstelling dat asieldieren altijd gedragsproblemen hebben.
  • Dierenbezitters zijn heel tevreden over het aanschafproces van een dier uit het asiel. Dat zegt 97% van de hondeneigenaren.
  • Bijna 80% van de dierenbezitters raadt anderen aan om een dier uit het asiel aan te schaffen. Onder de Dierenbeschermers is dat 97%.


Het volledige asieldierenonderzoek van Vostradamus vind je hier.
Het onderzoek onder onze achterban staat hier.

Topdrukte in de zomer

Ruim 30% van alle dieren die wij opvangen, vangen wij op in de zomermaanden. Dit betekent extra drukte voor onze medewerkers en vrijwilligers, maar vooral ook extra kosten. Om alle dieren de zorg te geven die zij nodig hebben, zijn we geheel afhankelijk van dierenvrienden. Daarom vragen we deze zomer extra aandacht voor onze asieldieren. Juist in deze zomermaanden is jouw steun hard nodig. Help mee.