10 hoera's voor onze vrijwilligers!

Het is Nationale Vrijwilligersdag! Eigenlijk zouden we iedere dag Vrijwilligersdag moeten vieren, want onze vrijwilligers zijn ónmisbaar!

Door: Marlijn de Jager-Gerhardt Online redacteur

10 hoera's voor onze vrijwilligers!

De vrijwilligers zijn de motor van de Dierenbescherming. Dankzij al deze betrokken dierenvrienden kunnen we bergen werk verzetten en vooral héél véél dieren helpen. Speciaal vandaag brengen we daarom een ode! We delen graag 10 redenen om de vrijwilligers van de Dierenbescherming te bedanken.

1. Bedankt namens dieren én mensen

“Ik doe het voor de dieren”, is misschien wel het meest genoemde argument van vrijwilligers om vrijwilligerswerk te doen. Namens de dieren willen we vrijwilligers dan ook duizend maal bedanken. Daarnaast staan onze vrijwilligers ook klaar voor mensen. Ze bieden een luisterend oor, troosten, adviseren, helpen. Dieren en mensen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Onze vrijwilligers dragen zodoende bij aan een diervriendelijke samenleving.

2. Verbluffend enthousiasme

Onze vrijwilligers zijn stuk voor stuk ongelooflijk betrokken en nemen hun werkzaamheden zeer serieus. Ze gaan voor dieren door het vuur! Er zijn niet genoeg woorden om te omschrijven hoe fantastisch we dat vinden.

3. Visitekaartje van de Dierenbescherming

Kom je medewerkers van de Dierenbescherming tegen? Grote kans dat het vrijwilligers zijn! Onze vrijwilligers laten zien wat de Dierenbescherming doet en hoe belangrijk het is om er voor dieren te zijn.

4. Belangrijk werk

Zonder onze vrijwilligers zou er belangrijk werk blijven liggen. Wie rijden er dan nog op de dierenambulance? Wie zorgen er voor al die dieren in de asielen? Wie inspireren scholieren over dieren? Wie ondersteunen er dan ouderen en chronisch zieken met huisdieren? Wie voorkomen veel dierenleed in thuissituaties of duizenden platgereden padden? Wie gaan er dan langs de deuren tijdens de collecteweek? Wie vangen er dan jonge kittens en andere kwetsbare dieren op? Wie trainen er dan al die hartveroverende pups en honden met gedragsproblemen? En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

5. Oren en ogen

Mede dankzij onze vrijwilligers komen we erachter hoe het met de dieren in Nederland is gesteld. Zij zijn onze oren en ogen in de maatschappij. Onze vrijwilligers hebben veel praktijkervaring en zien bepaalde ontwikkelingen soms sneller dan betaalde medewerkers op andere locaties. Dankzij onze kritische vrijwilligers blijven we up-to-date. Ze houden ons scherp!

6. Geld voor dieren

Ieder jaar vindt de collecteweek van de Dierenbescherming plaats. Er wordt dan in een week tijd veel geld opgehaald door onze wijkhoofden en collectanten. Een hele klus! En toch staan er jaarlijks weer duizenden vrijwilligers klaar om ons hierbij te helpen! Daarnaast zijn er vrijwilligers die spullen via Marktplaats of op lokale marktjes verkopen en die de opbrengst aan onze locaties geven. Super!

7. Mooie mensen

Niet alleen verrichten onze vrijwilligers mooi werk. Het is fantastisch dat ze al dit waardevolle werk volledig belangeloos doen. Petje af! Daarnaast zijn onze vrijwilligers een onuitputtelijke inspiratiebron: allemaal verschillende mensen met verschillende taken, elk met hun eigen verhaal en beweegredenen.

8. Veel tijd!

Onze vrijwilligers geven hun tijd en dat is een kostbaar goed! En daar bedoelen we niet mee dat ze maar een uurtje per week iets doen (en als dat wél zo is, is dat ook al bewonderenswaardig). De meeste vrijwilligers steken behóórlijk wat tijd in hun werk. Vaak ook in de late avonduren, 's nachts of 's morgensvroeg.

9. In het hele land

Verder boft de Dierenbescherming met al die vrijwilligers in het hele land. Of we nu hulp nodig hebben in Zeeland of Groningen, overal staan vrijwilligers van de Dierenbescherming voor de dieren klaar.

10. Veel kennis

Al die diverse vrijwilligers bij de Dierenbescherming beschikken over veel kennis en vaardigheden. Dat is geweldig om in huis te hebben! Nogmaals, de Dierenbescherming kan niet zonder haar vrijwilligers. We zijn hen allemaal vreselijk dankbaar!